Home / Good Life  / Τα ομορφότερα εστιατόρια του κόσμου

Τα ομορφότερα εστιατόρια του κόσμου

8+1 εστιατόρια από όλο τον κόσμο, που ξεχωρίζουν όχι μόνο για τις γεύσεις, αλλά για τη συνολική εμπειρία που προσφέρουν.

 

Εστιατόρια μέσα σε σπηλιές και ενυδρεία, κρυμμένα σε κήπους ή “σκαρφαλωμένα” σε μεγάλα ύψη! Σύμφωνα με το thetravel.com, αυτή είναι η λίστα με τους ομορφότερους γαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου και ανάμεσά τους φιγουράρει και ένας ελληνικός!

 

Koral Restaurant

Bali, Ινδονησία

 

 

Το Tripadvisor αναγνώρισε το Koral ως το #1 picture-perfect εστιατόριο στον κόσμο για το 2021! Πέρα από τις εξαίσιες γεύσεις με ασιατικές και ευρωπαϊκές επιρροές που προσφέρει, αυτό το εστιατόριο βυθίζει” τους επισκέπτες του στο απέραντο γαλάζιο, καθώς βρίσκεται μέσα σε ένα τεράστιο ενυδρείο!

 

The Grand Getaway

Kuala Lumpur, Μαλαισία

 

The Grand Getaway estiatoria

 

Μπορεί ένα εστιατόριο να σε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο; Σύμφωνα με το Grand Hyatt, το The Grand Getaway μπορεί! Αυτός ο γαστρονομικός προορισμός προσφέρει μια διαδραστική γευστική εμπειρία, χάρη σε ένα πανοραμικό σύστημα ήχου και εικόνας, που κάνει τους θαμώνες να αισθάνονται σαν να ταξιδεύουν στον αέρα, απολαμβάνοντας παράλληλα ένα gourmet menu πέντε πιάτων.

 

Mandhoo Spa Restaurant

Rangali, Μαλδίβες

 

Mandhoo Spa Restaurant

 

Μια μοναδική, τροπική εμπειρία γεύσης! Το Mandhoo Spa Restaurant μοιάζει να βγήκε από τον παράδεισο, καθώς σερβίρει βιολογικά προϊόντα, φρέσκα θαλασσινά και… τα κρυστάλλινα νερά των Μαλδίβων!

 

Samsha

Valencia, Ισπανία

 

Samsha restaurant valencia

 

Το Samsha προσφέρει μια exclusive γευστική εμπειρία, που διεγείρει όλες τις αισθήσεις. Φιλοξενεί 16 άτομα τη φορά, τα οποία έχουν την τύχη να απολαύσουν μοντερνιστικές, gourmer δημιουργίες, που ξεχωρίζουν για την παρουσίαση και τη δημιουργικότητά τους.

 

Craft English Garden

Birmingham, Ηνωμένο Βασίλειο

 

 

Οι ιδιοκτήτες του Craft English Garden φαίνεται πως είχαν μεγάλα κέφια, όταν το διακοσμούσαν. Τα Craft Pods, οι ειδικά διαμορφωμένες “κάψουλες” του εστιατορίου, αντικαθιστούν τα παραδοσιακά τραπέζια και μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 8 άτομα, προσφέροντας μια μοναδική αίσθηση ιδιωτικότητας.

 

The Grotto

Krabi, Ταϊλάνδη

 

The Grotto restaurant

 

Το εστιατόριο The Grotto του Rayavadee Hotel έχει θέα στα εκπληκτικά γαλάζια νερά του Krabi, ενώ “κρύβεται” κάτω από έναν ογκώδη ασβεστολιθικό βράχο. Το ειδυλλιακό -και εν μέρει απόκοσμο- σκηνικό είναι ιδανικό για ρομαντικά δείπνα, ωστόσο είναι ανοιχτό μόνο για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου.

 

Eden

Banff, Καναδάς

 

 

Το Eden του The Rimrock Resort Hotel είναι γνωστό για τη διεθνή εκλεκτή κουζίνα του και τιμάται με σημαντικά γαστρονομικά βραβεία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Τα μενού του είναι παιχνιδιάρικα και ευφάνταστα, ενώ την κάβα του κοσμούν περισσότερα από 17.000 μπουκάλια κρασιού. Τη μοναδική γευστική εμπειρία συμπληρώνει η συγκλονιστική θέα στα Καναδικά Βραχώδη Όρη!

 

Grotto Tavern

Rabat, Μάλτα

 

Grotto Tavern Malta

 

Η αλήθεια είναι πως δε συναντάς συχνά εστιατόρια στην καρδιά μιας σπηλιάς 2000 ετών! Για να ζήσεις τη σπάνια αυτή γευστική εμπειρία, θα πρέπει να ταξιδέψεις ως τη Μάλτα και το Grotto Tavern. Το εστιατόριο προσεγγίζει τη μεσογειακή κουζίνα με μια σύγχρονη και δημιουργική ματιά, προσφέροντας παράλληλα στους επισκέπτες του μια γεύση από τη ζεστή, μαλτέζικη φιλοξενία.

 

Καφενείο Κρυφή Αυλή

Σύμη, Ελλάδα

 

kafeneio krifi avli simi

 

Επιστροφή σε ελληνικό έδαφος και προσγείωση στον δικό μας εκπρόσωπο της λίστας με τα ομορφότερα εστιατόρια. Το φιλόξενο Καφενείο Κρυφή Αυλή, στην όμορφη Σύμη, σερβίρει παραδοσιακά ελληνικά μεζεδάκια και ζωντανή μουσική, στην καρδιά μιας κατάφυτης αυλής, ντυμένης με τα παραδοσιακά πετραδάκια του νησιού.

 

Κεντρική εικόνα: The Grotto

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin