Home / Good Life  / Τα Ιωάννινα μάς προσκαλούν στην απόλυτη χειμερινή απόδραση

Τα Ιωάννινα μάς προσκαλούν στην απόλυτη χειμερινή απόδραση

Ιωάννινα
Τα Ιωάννινα, με τη μαγευτική λίμνη και το ιστορικό κάστρο, μας προσκαλούν στην απόλυτη χειμερινή εμπειρία, κατάλληλη για μία σύντομη απόδραση, μακριά από κάθε άγχος της καθημερινότητας.

 

Τα Ιωάννινα περιλαμβάνουν όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητάμε για μία χειμερινή απόδραση, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Η μαγευτική εικόνα της λίμνης, σε συνδυασμό με το χιονισμένο τοπίο των βουνών της Ηπείρου, δημιουργούν το τέλειο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό, που μάς συνδέει με την ηρεμία της φύσης. Από την άλλη πλευρά, η έντονη κίνηση που επικρατεί στους δρόμους των Ιωαννίνων, δημιουργεί την τέλεια αντίθεση, βάζοντάς μας στο κλίμα των εορτών. 

 

Ποια είναι τα must see αξιοθέατα που θα μας μαγέψουν στα χειμερινά Ιωάννινα;

 

Περίπατος στον παραλίμνιο πεζόδρομο των Ιωαννίνων

Ένας περίπατος δίπλα στη λίμνη των Ιωαννίνων είναι αυτό που χρειάζεται, για να ξεκινήσουμε, αλλά και για να ολοκληρώσουμε την απόδρασή μας στην πόλη.

 

Ιωάννινα

 

Το περιβόητο νησάκι του Αλή Πασά

Παίρνοντας το καραβάκι από τη λίμνη των Ιωαννίνων, μπορούμε να επισκεφτούμε το περιβόητο νησάκι του Αλή Πασά. Εκεί, σίγουρα, θα μαγευτούμε από τον παραδοσιακό οικισμό, από τα λιθόστρωτα σοκάκια, τις παραδοσιακές αυλές, καθώς και από τα μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης.

 

Ιωάννινα

 
Το Σπήλαιο Περάματος

Στο Σπήλαιο Περάματος μπορούμε να θαυμάσουμε ένα από τα πιο ιδιαίτερα έργα της φύσης. Ένα μαγευτικό σπήλαιο, που η φύση έπλασε με μαεστρία,.μάς καλεί να το εξερευνήσουμε!

 

 
Βόλτα στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων

Τα Ιωάννινα, εκτός από το μαγευτικό τους φυσικό περιβάλλον, φημίζονται και για το γραφικό τους ιστορικό κέντρο. Έχοντας ως αφετηρία το Ρολόι της πλατείας, μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης,.με τα γραφικά καταστήματα με είδη λαϊκής τέχνης και σουβενίρ να ξεπροβάλλουν από κάθε γωνιά της πόλης.

 

Παραδοσιακά πιάτα Ιωαννίνων

Ολοκληρώνουμε την απόδρασή μας, με τον πιο γευστικό τρόπο, δοκιμάζοντας τις παραδοσιακές γεύσεις της πόλης. Οι παραδοσιακές πίτες, φτιαγμένες από τα ιδιαίτερα τυριά των Ιωαννίνων,.καθώς και ο μπακλαβάς είναι πιάτα που, σίγουρα, θα μας κλέψουν την καρδιά. Παράλληλα, η επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά μάς επιβάλλει να δοκιμάσουμε τα ξακουστά βατραχοπόδαρα.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada