Home / Good Life  / Ταξιδεύουμε νοερά σε μέρη της Ελλάδας για Πάσχα

Ταξιδεύουμε νοερά σε μέρη της Ελλάδας για Πάσχα

Ταξιδεύουμε νοερά σε μέρη της Ελλάδας για Πάσχα
Φέτος ζούμε το Πάσχα νοερά σε όμορφες γωνιές της Ελλάδας.

Μέχρι να επιστρέψουμε στην πολυαναμενόμενη “κανονικότητα” και να κάνουμε αποδράσεις στην χώρα μας μπορούμε να ταξιδέψουμε νοερά μέσα από φωτογραφίες και να κάνουμε Πάσχα σε όμορφα μέρη της Ελλάδας. Το Πάσχα είναι μία ευκαιρία για κατάνυξη και περισυλλογή, μία υπέροχη ευκαιρία για εσωτερική “αποτοξίνωση” από άσχημες σκέψεις. Μια ευκαιρία ακόμη για επαφή με τις παραδόσεις και τις ρίζες μας. Μπορούμε να γνωρίσουμε διαφορετικά ήθη και έθιμα που πρωταγωνιστούν στις γωνιές της χώρας μας και κάνουν αυτές τις μέρες ξεχωριστές.

 

Ταξιδεύουμε για Πάσχα σε 3 νησιά της χώρας μας.

 

Πάτμος.

Το Πάσχα στην Πάτμο είναι σίγουρα ξεχωριστό. Πολλοί ταξιδιώτες επισκέπτονται το νησί της Αποκάλυψης για να βιώσουν τις ημέρες της κατάνυξης, σε ένα περιβάλλον όμορφο και κοσμοπολίτικο. Στα ιδιαίτερα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας περιλαμβάνεται η τελετή του Νιπτήρα το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στην πλατεία του Δημαρχείου, καθώς και η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης που τελείται την Μεγάλη Παρασκευή, στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη.

 

Ταξιδεύουμε νοερά σε μέρη της Ελλάδας για Πάσχα

 

 

Κέρκυρα.

Το νησί της Κέρκυρας είναι συνυφασμένο με το Πάσχα. Όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα λαμβάνουν χώρα έθιμα για τις άγιες αυτές μέρες που κάθε χρόνο προσελκύουν πάρα πολλούς ταξιδιώτες. Το Μεγάλο Σάββατο νωρίς το πρωί γίνεται το έθιμο του τεχνητού σεισμού που αποτελεί παράδοση για τον ιερό ναό της Παναγίας των Ξένων. Τέλος, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχον οι τυμπανοκρουσίες, ενώ μεγάλη στιγμή είναι φυσικά η Ανάσταση με τα βεγγαλικά.

 

Ταξιδεύουμε νοερά σε μέρη της Ελλάδας για Πάσχα

 

Σαντορίνη.

Σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να μην είναι και το Πάσχα μία ιδιαίτερη εμπειρία. Οι επισκέπτες συμμετέχουν στον κατανυκτικό Επιτάφιο των Κυκλάδων στον μεσαιωνικό Πύργο μαζί με τους κατοίκους οι οποίοι ανάβουν αυτοσχέδιους πυρσούς αριστερά και δεξιά στον δρόμο. Τέλος, κάνουν Ανάσταση στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και εκεί στο υψηλότερο σημείο του νησιού βλέπουν τα αμέτρητα πυροτεχνήματα που φωτίζουν τον βραδινό ουρανό.

 

Ταξιδεύουμε νοερά σε μέρη της Ελλάδας για Πάσχα

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!