Home / Good Life  / Ταξιδεύοντας με χειραποσκευή

Ταξιδεύοντας με χειραποσκευή

cozy vibe travel suitcase packing
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε όταν ταξιδεύετε με χειραποσκευή.

Οι διακοπές έφτασαν και σίγουρα όλοι έχουμε βρεθεί στο δίλημμα “βαλίτσα ή χειραποσκευή”; Από τη μια θέλουμε να πάρουμε μαζί μας όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε -με τη σκέψη ότι ίσως χρειαστούν- ενώ από την άλλη θα προτιμούσαμε ένα πιο φτηνό εισιτήριο, γλιτώνοντας έτσι αρκετά χρήματα για τις διακοπές μας.

Για εσάς που πήρατε τελικά τη “μεγάλη” απόφαση να ταξιδέψετε με χειραποσκευή, ακολουθούν χρήσιμα tips που θα κάνουν το πακετάρισμα “παιχνιδάκι”.

Πριν βάλετε οτιδήποτε μέσα στη χειραποσκευή σας αναρωτηθείτε αν το χρειάζεστε πραγματικά.Τις περισσότερες φορές κάνουμε το λάθος να παίρνουμε πολλά παραπάνω πράγματα από αυτά που τελικά χρησιμοποιούμε. Αν π.χ πρόκειται να πάτε σε κάποιο αιγαιοπελαγίτικο νησί με γραφικά σοκάκια, το σίγουρο είναι ότι δε χρειάζεστε ψηλοτάκουνα.

Επιλέξτε μία χειραποσκευή από μαλακό ύφασμα τύπου sac voyage και όχι την κλασική βαλίτσα με τα άκαμπτα τοιχώματα, που ενδέχεται να σας κοστίσει χώρο από τα πράγματα που επιθυμείτε να πάρετε. Οι μαλακές χειραποσκευές μπορούν να χωρέσουν άνετα στo ντουλαπάκι του αεροπλάνου, και είναι πολύ πιο εύκολο να τη στριμώξετε αν χρειαστεί.

Μην πακετάρετε τελευταία στιγμή, καθώς το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξέρετε τι να πρωτοπάρετε μαζί σας και τι στ’ αλήθεια θα σας φανεί χρήσιμο. Συγκεντρώστε 2 μέρες πριν όλα όσα θα παίρνατε μαζί σας υπό κανονικές συνθήκες. Δεδομένου ότι τελικά θα ταξιδέψετε με χειραποσκευή, βγάλτε στην άκρη όσα δεν έχετε αποφασίσει αν σας είναι απαραίτητα. Πακετάρετε τα βασικά και στο τέλος αν υπάρχει χώρος, επιλέξτε από τα δευτερεύοντα.

Πακετάρετε έξυπνα! Υπάρχουν τεχνικές που σίγουρα μπορούν να σας γλιτώσουν χώρο και χρόνο. Το πιο κλασικό tip είναι το ρολάρισμα των ρούχων αντί για το κλασικό δίπλωμα. Έτσι, χωρούν περισσότερα ρούχα και τσαλακώνονται λιγότερο. Χρησιμοποιήσε σακούλες με κενό αέρος για να μειώσεις τον όγκο των ρούχων. Τοποθέτησε μέσα σε παπούτσια πράγματα που δεν πιάνουν χώρο.

Προσοχή στα υγρά! Όταν μιλάμε για χειραποσκευή δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 100 ml. Μπορείτε να αγοράσετε μικρά μπουκαλάκια ειδικά για ταξίδια, τα οποία θα χωρέσουν την απαιτούμενη ποσότητα σε σαμπουάν, αφρόλουτρα και άλλα υγρά. Μέσα σε μια παλιά θήκη φακών επαφής μπορείτε να τοποθετήσετε κρέμες ή make-up. Μπορείτε να μεταφέρουμε μεγαλύτερες ποσότητες υγρών, εφόσον είναι τοποθετημένα μέσα στις αποσκευές, που παραδίδετε στον έλεγχο των εισιτηρίων, έχουν αγοραστεί από τα καταστήματα του αεροδρομίου και είναι συσκευασμένα σε σφραγισμένη πλαστική, διαφανή σακούλα.

Ζυγίστε τη χειραποσκευή στο σπίτι. Το μόνο που δεν θα θέλατε είναι τελικά να πληρώσετε υπέρβαρο. Όλες οι αεροπορικές έχουν ένα maximum βάρους, το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπεράσετε.

Τσεκάρετε ότι έχετε πάρει τα απολύτως απαραίτητα:

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ταυτότητα ή διαβατήριο
  • Δίπλωμα Οδήγησης
  • Βιβλιάριο υγείας
  • Τραπεζικές/Πιστωτικές κάρτες
  • Μετρητά
  • Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης
  • Φορτιστές και κινητά

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath