Home / Good Life  / Ταξίδι στους πανέμορφους Παξούς

Ταξίδι στους πανέμορφους Παξούς

Ταξίδι στους πανέμορφους Παξούς
Ιόνιο: Φωτογραφική απόδραση στους Παξούς.

Οι διακοπές στους Παξούς, είναι διακοπές στον παράδεισο. Οι Παξοί είναι ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς για καλοκαιρινές αποδράσεις και βουτιές στο Ιόνιο Πέλαγος.

 

Ταξίδι στους πανέμορφους Παξούς Ταξίδι στους πανέμορφους Παξούς

 

 

 

Μust Visit & Must Do.
  • Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το νησί καλό είναι να επισκεφθείς το Μουσείο Παξών. Δημιουργήθηκε το 1996 και περιλαμβάνει όλη του την ιστορία.
  • Κάνε μια βόλτα με καραβάκι και εξερεύνησε τις γύρω παραλίες και τα γύρω νησάκια. Είναι γεμάτα ομορφιές που περιμένουν να τις ανακαλύψεις.
  • Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις και καταδύσεις στα σπήλαια και στα ναυάγια της περιοχής. Ο βυθός των Παξών κρύβει αμέτρητες εκπλήξεις.
  • Οι διακοπές συνεπάγονται και σωματική αποφόρτιση και περιποίηση. Αν θέλεις να χαλαρώσεις οι ιαματικές πηγές του Οζιά, του Γιαννά και της Γλυφάδας σε περιμένουν.
  • Δεν είναι πολύ γνωστό όμως το νησί προσφέρεται για πεζοπορία και περιπάτους. Αν θέλεις να δεις όλους τις πεζοπορικές διαδρομές διάβασε εδώ.

 

Ταξίδι στους πανέμορφους Παξούς

 

 

Ήξερες ότι:

  • Οι Παξοί ανακηρύχθηκαν Πολιτιστικό Χωριό της Ευρώπης για το έτος 2004.
  • Πρωτεύουσά τους και κεντρικό λιμάνι είναι ο Γάιος. Ένα πανέμορφο γραφικό χωριό, όλο ζωή. Μια βόλτα στα σοκάκια του Γάιου είναι must do όταν φτάσεις στο νησί.
  • Πολύ κοντά, στους Αντίπαξους, βρίσκεται μια παραλία εξαιρετικής ομορφιάς, με νερά τόσο γαλάζια που μοιάζουν σχεδόν εξωπραγματικά. Η παραλία ονομάζεται Βουτούμι.
  • Σύμφωνα με τη μυθολογία το νησί δημιουργήθηκε όταν ο θεός Ποσειδώνας χτύπησε με την τρίαινα του την Κέρκυρα, αποκόπτοντας το νότιο άκρο της για να στεγάσει τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη. Έτσι, σχηματίστηκαν οι Παξοί.

 

Ταξίδι στους πανέμορφους Παξούς

Η παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους είναι ένα γαλάζιο όνειρο. Για αυτό και είναι ένα από τα must visit σημεία.

Ταξίδι στους πανέμορφους Παξούς

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!