Home / Family  / Συμβουλές για να είναι πάντα τα παιδιά συγκεντρωμένα

Συμβουλές για να είναι πάντα τα παιδιά συγκεντρωμένα

Πώς να τα κρατήσετε μακριά από περισπασμούς.

 

Είναι αρκετά δύσκολο τα παιδιά να μείνουν συγκεντρωμένα στην εκάστοστε ασχολία τους ή σχολική τους εργασία, μένοντας μακριά από περισπασμούς. Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να τα βοηθήσετε να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο συγκεντρωμένα και αφιερωμένα στις δραστηριότητές τους.  

 

Μειώστε τους περισπασμούς.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος να τα βοηθήσετε είναι να δημιουργήσετε για εκείνα το κατάλληλο περιβάλλον εργασίας. Ένα ήσυχο μέρος, στο οποίο είναι οι κλειστές οι ηλεκτρικές συσκευές, όπως η τηλεόραση, θα βοηθήσει το παιδί σας να μείνει συγκεντρωμένο. Κλείστε λοιπόν οτιδήποτε μπορεί να του αποσπάσει την προσοχή και βοηθήστε το να προσηλωθεί στο έργο του.

 

Μην έχετε πολύ υψηλές προσδοκίες.

Εάν το έργο που του έχει ανατεθεί να εκτελέσει έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, τότε είναι πολύ πιθανόν το παιδί να απογοητευτεί νωρίς και να επιλέξει να ασχοληθεί με κάποια άλλη δραστηριότητα. Προσπαθήστε να του αναθέτετε εργασίες τις οποίες μπορεί να διαχειριστεί και αυξήστε σταδιακά τον βαθμό δυσκολίας. Ακόμη, σταθείτε στο πλάι του και βοηθήστε το ξεπεράσει ό,τι το δυσκολεύει.

 
Ορίστε τους στόχους.

Ο σαφής καθορισμός στόχων θα βοηθήσει πολύ το παιδί να εστιάσει στην δραστηριότητα του και να μην αποσπαστεί από τυχόν περισπασμούς. Ο καθορισμός των στόχων και η επίτευξή τους στην συνέχεια, είναι ισχυρά κίνητρα για το παιδί.

 

 

Επιβραβεύστε τα. 

Ο έπαινος ή οι ανταμοιβές, λειτουργούν ως κίνητρα για να ολοκληρώσουν τα παιδιά την εργασία που τους έχει ανατεθεί. Όταν το παιδί ολοκληρώνει όλες τους τις σχολικές εργασίες, είναι σημαντικό να το ενθαρρύνετε, χρησιμοποιώντας ένα μέσο επιβράβευσης. Με τον τρόπο αυτό θα μάθει πως μένοντας συγκεντρωμένο και φέροντας εις πέρας την εργασία που του έχει ζητηθεί, θα ανταμειφθεί για την προσπάθειά του.

 

Προσέξτε την διατροφή τους.

Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες συμβάλλει στην βελτίωση της μνήμης, της παραγωγικότητας και στην ενίσχυση της προσοχής. Φροντίστε ώστε το παιδί σας να καταναλώνει υγιεινές τροφές και βοηθήστε το να γίνει ακόμη πιο παραγωγικό.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!