Home / Wellness  / Health  / Στυτική δυσλειτουργία και πώς θα βρεις το χαμένο σου Mojo

Στυτική δυσλειτουργία και πώς θα βρεις το χαμένο σου Mojo

stitiki disleitourgia
Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη στυτική δυσλειτουργία και μια… εφαρμογή, που μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις το χαμένο σου Mojo.

 

Η στυτική δυσλειτουργία επηρεάζει περίπου 30 εκατομμύρια άνδρες στις Ηνωμένες Πολιτείες (Current Opinion in Nephrology and Hypertension, 2012). 1 στους 10 άνδρες εκτιμάται ότι κάποια στιγμή στη ζωή του θα την αντιμετωπίσει (Cleveland Clinic, 2019). O παγκόσμιος επιπολασμός της αναμένεται να αυξηθεί σε 322 εκατομμύρια άνδρες έως το 2025 (International Journal of Impotence Research, 2000)! Κι όμως, η στυτική δυσλειτουργία εξακολουθεί να είναι θέμα ταμπού!

 

Get your mojo back

Αυτά τα στοιχεία και ο δικός τους, προσωπικός αγώνας με τις στύσεις, οδήγησε δύο ξαδέρφια από το Λονδίνο στο να αναζητήσουν μια ουσιαστική λύση, στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί σωματικά και ψυχικά εκατομμύρια άνδρες ανά τον κόσμο. Ο Angus Barge και ο Xander Gilbert αποφάσισαν μια μέρα να συζητήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν με τις στύσεις τους. “Νιώσαμε απίστευτη ανακούφιση, όταν συνειδητοποιήσαμε ότι η εμπειρία μας δεν ήταν περίεργη. Ότι κάποιος άλλος μοιραζόταν τους όχι και τόσο παράλογους φόβους μας. Μπορούσαμε επιτέλους να γελάσουμε για τους κοινούς μας πανικούς, όπως το να πιστεύουμε ότι ως νέοι άνδρες θα ζήσουμε μια ζωή χωρίς στύσεις”, αναφέρουν οι δύο δημιουργοί της νεοσύστατης εταιρείας Mojo.

Συζητώντας, συνειδητοποιήσαμε ότι οι ιστορίες μας ήταν εντελώς διαφορετικές. Είχαν συμβεί σε διαφορετικές στιγμές της ζωής μας και για διαφορετικούς λόγους. Και το πιο σημαντικό, τις αντιμετωπίσαμε διαφορετικά. Γρήγορα διαπιστώσαμε ότι η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς λόγους και παράγοντες. Και υπήρχε σαφώς μια τεράστια έλλειψη κατανόησης γύρω από αυτό.

Όταν αρχίσαμε να εμβαθύνουμε στη στυτική δυσλειτουργία, ανακαλύψαμε ότι δεν είχαμε ιδέα για την έκταση του προβλήματος. Το 30% των ανδρών μέχρι την ηλικία των 30 ετών βίωναν κάτι παρόμοιο. Και ένα συγκλονιστικό 75% αυτών δεν έλαβαν ποτέ θεραπεία. Παράλληλα, βρήκαμε ανησυχητικό το γεγονός ότι η μόνη λύση, που βρίσκαμε, ήταν να παίρνουμε μπλε χαπάκια για την υπόλοιπη ζωή μας. Έτσι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη Mojo”.

 

mojo stitiki disleitourgia

Οι ιδρυτές της Mojo, Angus Barge και Xander Gilbert. Photo credit: Mojo

 

Πώς λειτουργεί;

Η Mojo είναι μια εφαρμογή, που συνδέει τους χρήστες της με ένα πλήθος ειδικών υγείας. Ψυχολόγοι, ουρολόγοι, φυσιοθεραπευτές και πολλές άλλες ειδικότητες, προσφέρουν στους άντρες μια εύκολη, φυσική, δια βίου λύση στα προβλήματα της στύσης. Μέσα από video tutorials, ειδικές ασκήσεις, podcasts, διαλογισμούς και σύνδεση με τους ειδικούς υγείας, η Mojo βοηθά τους άνδρες να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους στην κρεβατοκάμαρα. Με την εγγραφή στη Mojo, έχετε πρόσβαση στο πρώτο σας μάθημα. Στη συνέχεια, μπορείτε να εξερευνήσετε τα video και τα podcast. Η Mojo κυκλοφορεί ένα νέο μάθημα κάθε 7 ημέρες και η τριμηνιαία συνδρομή της κοστίζει 49£ (περίπου 68 δολάρια).

 

Σε ποιους απευθύνεται;

Η εφαρμογή απευθύνεται σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχολογικής ή σωματικής στύσης ή απλά θέλουν να μάθουν πώς να βελτιώσουν τις στύσεις τους. Είναι ασφαλής, ακόμη και αν κάποιος χρησιμοποιεί φάρμακα ή αντιμετωπίζει άλλα θέματα υγείας. Οι δε εγγραφές στη Mojo μπορούν να γίνουν από οπουδήποτε στον κόσμο.

 

Σε πόσο καιρό θα φανούν τα αποτελέσματα;

Ο χρόνος, που χρειάζεται για να λειτουργήσει η Mojo, μπορεί να εξαρτάται από το πόσο καιρό αντιμετωπίζει κάποιος το πρόβλημα κι αν αυτό είναι ψυχολογικό ή σωματικό. Μπορεί να μην είναι μια γρήγορη λύση, όπως τα χάπια, αλλά πολλά μέλη της εφαρμογής υποστηρίζουν ότι βλέπουν βελτιώσεις σε λίγες μόνο ημέρες. Οι δημιουργοί της, πάντως, αναφέρουν πως ορατά αποτελέσματα θα δείτε εντός 6 εβδομάδων.

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin