Home / Good Life  / Στο Salonica Restaurant του Makedonia Palace, το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας!

Στο Salonica Restaurant του Makedonia Palace, το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας!

Έλαμψε το MAKEDONIA PALACE στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας “Αθηνόραμα” 2019.

Το Salonica Restaurant του Makedonia Palace, απέσπασε βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με βαθμολογία 14,5/20, υψηλότερη ανάμεσα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

 

Η μπριγάδα του Σωτήρη Ευαγγέλου, όπως και όλο το προσωπικό του Makedonia Palace επένδυσαν το σύνολο της ενέργειάς τους στην επιτυχία της βραδιάς, αποδεικνύοντας ότι η Θεσσαλονίκη έχει τη δυναμική, τη θέληση, αλλά και το ανθρώπινο κεφάλαιο για να παράσχει υπηρεσίες φιλοξενίας και εστίασης στο υψηλότερο επίπεδο, με το εμβληματικό ξενοδοχείο στην Νέα Παραλία της πόλης, να αποτελεί μια ναυαρχίδα του είδους.

 

 

Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης και ο Σωτήρης Ευαγγέλου και σύσσωμη η πολυπληθής μπριγάδα του Makedonia Palace που υποστήριξε άψογα τη βραδιά

καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

 

 

 

Το Makedonia Palace απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο το κύρος, την ποιότητα των ανθρώπων του και το αποτελεσματικό management όλων ανεξαιρέτως των ομάδων εργασίας.Η πόλη της Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε την Τρίτη 2 Απριλίου για δεύτερη χρονιά τα βραβεία των καλύτερων εστιατορίων ελληνικής κουζίνας στη χώρα, σε μια εντυπωσιακή τελετή απονομής στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, όπου έλαμψε η ελληνική γαστρονομία αλλά και το μοναδικό γαλανόλευκο αστέρι Michelin εκτός Ελλάδας. Ο σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, προσκλήθηκε από το “Αθηνόραμα” από το Παρίσι για να δημιουργήσει το εξαιρετικό μενού του dîner de gala, με τις signature δημιουργίες του από το γαστρονομικό εστιατόριο “Le Mavrommatis”, το οποίο συγκαταλέγεται στα καλύτερα της Γαλλίας.

 

Πεσκανδρίτσα, αχινός, ρεβίθια, σάλτσα ταχίνι με μελάνι σουπιάς…

 

Σοκολάτα με ελιές και βασιλικό, παγωτό με άνθη πορτοκαλιάς.

 

Το τέλειο αβγό, άγρια μανιτάρια Γρεβενών, ψητό χαλούμι, ζωμός μανιταριών…

 

Χτένια καρπάτσιο, κυδώνια μαριναρισμένα με μπαχαρικά, καπνιστό αυγοτάραχο…

 

Τριλογία αρνιού γάλακτος, κανελόνι σέλερι κονφί, σπάλα κονφί, ντολμάδες …

 

Ο πολυβραβευμένος Σωτήρης Ευαγγέλου, ήταν ο πολύτιμος συνεργάτης του σεφ της βραδιάς στη δημιουργία των έξι υψηλής αισθητικής και γαστρονομικής αξίας πιάτων, που ταξίδεψαν τους 300 τυχερούς προσκεκλημένους σε γεύσεις και αρώματα αμιγώς ελληνικά, μ’ ένα ιδιαίτερα καλλιτεχνικό στιλ, πρωτότυπες μείξεις υλικών, αρμονικά contrast βαθιάς νοστιμιάς και εκπλήξεις στο σέρβις.

Στο ballroom του Makedonia Palace συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής ηγεσίας της πόλης και της χώρας, αλλά και σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης, του αθλητισμού, του επιχειρείν και της δημιουργίας.

 

Ο Guest Chef της βραδιάς Ανδρέας Μαυρομμάτης (βραβευμένος με 1 αστέρι Michelin) και ο πολυβραβευμένος Executive Chef του Makedonia Palace Σωτήρης Ευαγγέλου μόλις έχουν πάρει τις ανθοδέσμες τους

και φωτογραφίζονται μαζί με τους : Άννη Ηλιοπούλου, Απόστολο Τζιτζικώστα, Δημήτρη Ηλιόπουλο, Αγνή Τσάρα, Πετιούλα Κατσάρκα και Αλέξανδρο Θάνο.

 

Οι βραβευμένοι Γιάννης Παρίκος (Varoulko Seaside), Λευτέρης Λαζάρου (Varoulko Seaside) και Σωτήρης Ευαγγέλου (Salonica Restaurant) μαζί με την Χριστίνα Παπαθανασίου

της Μεγάλης Βρεταννίας κρατούν τα λευκά μπαλόνια με τα mignardise που έκλεισαν με εντυπωσιακό τρόπο το Diner de Gala.

 

Ο οινοποιός Βαγγέλης Γεροβασιλείου με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

 

Καλλιτεχνικό πηγαδάκι : Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Κοτανίδης, Κάτια Σπερελάκη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος.

 

Ο Αλκιβιάδης Σωτηρίου General Manager του Makedonia Palace, η Maria Goncharova CEO του Makedonia Palace, με τον Διονύση Κούκη,

την Πετιούλα και τον Τάσο Κατσάρκα.

 

Την απονομή παρουσίασαν ο Άκης Σακελλαρίου και η Νάντια Κοντογεώργη με ένα ανατρεπτικό, πολύ διασκεδαστικό concept, ενώ σε ρόλους-έκπληξη εμφανίστηκαν οι ηθοποιοί Γιώργος Κοτανίδης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κάτια Σπερελάκη και Δημήτρης Μακαλιάς.

 

Οι παρουσιαστές της βραδιάς Άκης Σακελλαρίου και Νάντια Κοντογεώργη μαζί με τους Αντιγόνη Ψυχράμη, Δημήτρη Μακαλιά, Εβίτα Μαρκοπούλου,

Φώτη Σεργουλόπουλο και Δημήτρη Ηλιόπουλο

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath