Home / Cozyhome  / Στο γραφείο με την Έβελυν Χατζηγούλα, της EC Interiors

Στο γραφείο με την Έβελυν Χατζηγούλα, της EC Interiors

Οι χώροι μέσα στους οποίους οι άνθρωποι εργάζονται, ζούν και περνούν χρόνο, διηγούνται μια ιστορία. Ο σχεδιαστής καλείται να τη διηγηθεί, να την αποτυπώσει και να την εκφράσει στην δημιουργία χώρων, βρίσκοντας ταυτόχρονα λύσεις για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των αναγκών τους, που πηγάζουν από την εκάστοτε χρήση τους.

 

Όλα τα παραπάνω αντικατοπτρίζονται και βρίσκουν εφαρμογή στο γραφείο της Έβελυν Χατζηγούλα των EC Interiors, αφού πέρα από τις εργασιακές ανάγκες που εξυπηρετεί, λειτουργώντας ως γραφείο σχεδιαστή, καλείται επιπλέον να ενσωματώσει και να αναδείξει την εικόνα των αρχών και της φιλοσοφίας σχεδιασμού του. Εργονομία, λειτουργικότητα, άνεση είναι τα πρωταρχικά στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη, τα οποία συνδυάστηκαν καλαίσθητα, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον με τη δική του μοναδική ταυτότητα.

 

Έβελυν Χατζηγούλα

 

 

Συνειδητά λοιπόν ο χώρος διαμορφώθηκε, ώστε να δίνει μια οικεία, ζεστή αίσθηση  κατοικίας, σε αντιδιαστολή με την τυπική, αυστηρή, λιτή αισθητική αντίστοιχων χώρων. Επιλέχθηκε μια παλέτα θερμών χρώματων μαζι με τη χρήση υλικών, όπως ξύλο, μωσαικό, μάρμαρο, καθώς και η επανάχρηση παλιών έπιπλων και αντικειμένων, ώστε να δημιουργηθεί ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον εργασίας, με μια αίσθηση οικείου στους επισκέπτες του.

 

 

Η λειτουργία του χώρου, το περιορισμένο μέγεθος, η ανάγκη για τη βέλτιστη αξιοποίησή του, ώστε να εξασφαλιζεται άνεση κίνησης και εργασίας, ήταν οι βασικοί παράγοντες που επηρέασαν το σχεδιασμό, προσφέροντας απλές, πρακτικές και κομψές λύσεις κατά τη διαμόρφωσή του.

 

Ο χώρος εργασίας ενώθηκε με την κουζίνα και το μικρό καθιστικό, σε έναν ενιαίο, ανοιχτό, φωτεινό πολυχώρο. Η επιλογή των υλικών, μάρμαρινο δάπεδο, ξύλινη οικοσκευή και επιφάνειες μωσαϊκού, με αναφορές στα παλιά αθηναικά σπίτια, εξασφαλίζει την αντοχή τους στο χρόνο, τονίζοντας την κοινή ταυτότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του χώρου.

 

 

Η κουζίνα έγινε μια γωνία καφέ- φαγητού, συμβάλοντας στην οικειότητα του επισκέπτη. Επιλέχθηκε ανοιχτόχρωμο ξύλο με κατακόρυφο μοτίβο, το οποίο τονίζει τη μονοκόμματη επιφάνεια του  μωσαϊκού και το παράθυρο, συμβάλοντας στην ανοιχτή αίσθηση του χώρου. 

 

 

 

Το παλιό ξύλινο τραπέζι αποκαταστάθηκε και συμπληρώθηκε με μωσαϊκό, βρίσκοντας μια καινούργια ζωή ως γραφείο σχεδιασμού και δημιουργίας, ενώ το γραφείο συμπληρώθηκε από μακρόστενα εντοιχισμένα φωτιζόμενα ράφια, για αρχειοθέτηση.

 

Για το μικρό λουτρό επιλέχθηκαν  λευκοί τόνοι για τα κεραμικά πλακίδια, τους τοίχους και τον εξοπλισμό. Έντονοι κίτρινοι τόνοι σε μικρά χρηστικά αντικείμενα, παρεμβάλονται σπάζοντας την κυριαρχία του λευκού. Οι ίδιοι κίτρινοι τόνοι μεταφέρονται στα αντικείμενα του καθιστικού στον εξώστη, όπου γίνεται επανάχρηση και αποκατάσταση σε δύο καθίσματα και ένα μικρό τραπέζι, συμπληρώνοντας αρμονικά το εσωτερικό. Το εξωτερικό καθιστικό συμπληρώνει τον χώρο εργασίας και γίνεται προεκτασή του.

 

 

 

Τέλος, ο φωτισμός, φυσικός και τεχνητός, ως δυναμικό στοιχείο του σχεδιασμού, συμπληρώνει τη χωρική εμπειρία και υποστηρίζει την λειτουργία του χώρου.

 

 

Α brief CV

Η Εβελίνα Χατζηγούλα είναι αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων, με σπουδές και στην πληροφορική, που ασφαλώς συνδράμουν και αυτές με τον τρόπο τους στη νέα εποχή και στις σύγχρονες απαιτήσεις. Από το 2010 αποφάσισε να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε αυτό που αγαπά, εκφράζοντας και τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες και τη δημιουργικότητά της. Γνωρίζοντας καλά πως την επιτυχία φέρνει πάντα η καλή ομάδα, άρχισε σταδιακά να αναζητά τους καλύτερους επαγγελματίες που θα ήταν απαραίτητοι για τη στελέχωση της εταιρείας της, την EC interiors. Έτσι, η EC interiors απαρτίστηκε από μία ομάδα διακοσμητών και 3D designers, με πολυετή εμπειρία στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, ενώ συνεργάζεται με ένα μεγάλο δίκτυο εξειδικευμένων τεχνιτών. Όλα αυτά εγγυώνται ένα αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής και ποιότητας, ειδικότερα όταν το ταλέντο, η ενσυναίσθηση, η επιμέλεια και η αφοσίωση είναι οι πυξίδες σου. Τα έργα της EC interiors  έλαβαν διάκριση στον διαγωνισμό Interiors Awards 2021, Silver Award για το interior design του διαμερίσματος στην Καισαριανή και Bronze Award για το interior design του Κοσμηματοπωλείου στην Κηφισιά.

 

 

Photography: Elli Ntoutsi

 

 

Credits:

Design: EC Interiors – Evelyn Chatzigoula

Πλακάκια, μπαταρίες: Studio Aroni 

Μωσαϊκό δάπεδο: mosaikodapedo

Φώτα: Τσαρουχάς

Διακοσμητικά: SOPHIA,  Zara Home , EC Interiors

Πολυθρόνα:  Placed

 

www.ecinteriors.gr

Instagram: _ecinteriors_

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath