Home / Beauty  / Σπιτικά αντηλιακά λαδάκια μαλλιών για τις διακοπές

Σπιτικά αντηλιακά λαδάκια μαλλιών για τις διακοπές

Σπιτικά αντηλιακά λαδάκια μαλλιών για τις διακοπές
Φτιάξτε μόνες σας αντηλιακά λαδάκια μαλλιών. 

Η έκθεση στον ήλιο δεν κάνει κακό μόνο στην επιδερμίδα μας, αλλά έχει αρνητικές συνέπειες και για τα μαλλιά μας, τα οποία χρειάζονται τους καλοκαιρινούς μήνες παραπάνω περιποίηση. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας και τα συχνά λουσίματα, ταλαιπωρούν την τρίχα και την αποδυναμώνουν, προκαλώντας ψαλίδα και άλλες φθορές στα μαλλιά μας. Για αυτό τον λόγο συγκεντρώσαμε για εσάς σπιτικές συνταγές για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα αποτελεσματικά λαδάκια για την προστασία των μαλλιών σας από τον ήλιο. 

 

Σπιτικά αντηλιακά λαδάκια μαλλιών για τις διακοπές

 

Με argan oil. 

Θα χρειαστείτε το αγαπημένο μας ελαιόλαδο, σιτέλαιο και argan oil. Για να φτιάξετε το λαδάκι πρέπει να αναμίξετε όλα τα λαδάκια καλά. Έπειτα τα τοποθετείτε σε ένα δοχείο ψεκασμού και κάθε φορά πριν τοποθετήσετε το λαδάκι στα μαλλιά σας πρέπει να ανακινείτε καλά. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση πριν ή μετά το μπάνιο, όπως και όταν κάνετε τις βουτιές σας στην θάλασσα. 

 

 

Με έλαιο δενδρολίβανου. 

Ένα ακόμη σούπερ λαδάκι που μπορείτε να φτιάξτε για τη λάμψη και την προστασία των μαλλιών σας, είναι το λαδάκι που περιέχει έλαιο δενδρολίβανου, καστορέλαιο και ελαιόλαδο. Ακολουθήστε τη διαδικασία που περιγράφουμε επάνω και τοποθετήστε το θαυματουργό λαδάκι σας σε ένα δοχείο με ψεκαστήρα. Βάλτε το λαδάκι στην τσάντα της παραλίας σας και ψεκάστε το λαδάκι κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα. 

 

 

Με λάδι jojoba. 

Σε μία παραλλαγή του παραπάνω αντικαταστήστε το ελαιόλαδο με λάδι jojoba. Το λάδι jojoba είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ιώδιο, ψευδάργυρο και χαλκό. Περιέχει χρήσιμα και θρεπτικά συστατικά για τα μαλλιά μας που βοηθούν στη βαθιά θρέψη των μαλλιών, από τη ρίζα ως τις άκρες. Τα υπόλοιπα υλικά βοηθούν στην προστασία των μαλλιών από τον ήλιο και στην ενυδάτωσή τους. 

 

 

Σπιτικά αντηλιακά λαδάκια μαλλιών για τις διακοπές

 

Extra tip: Όταν είστε στις διακοπές προσπαθήστε μία φορά την εβδομάδα να κάνετε μία μάσκα μαλλιών για ολική αναδόμηση και θρέψη της τρίχας, ώστε να έχετε πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!