Σαλάτα με αλμύρα, κολοκύθι, ανθότυρο και δυόσμο.
Ο εξαιρετικός chef Γιάννης Λουκάκος μας δείχνει πώς να φτιάξουμε την πιο δροσερή και νόστιμη πράσινη σαλάτα με αλμύρα, κολοκύθι, ανθότυρο και δυόσμο. Είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση και πολύ γευστική. Διαβάσαμε στο mednutrition πώς θα την φτιάξουμε και ήδη την λατρέψαμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την αλμύρα, το κολοκύθι, το κρεμμύδι και τον δυόσμο.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και το λάδι σκόρδο-τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε και προσθέτουμε τα κομμάτια του ανθότυρου.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό, στον κάδο του μπλέντερ.
- Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
- Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.
Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ:
- Αλέθουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και διατηρούμε στο ψυγείο.
Υλικά για 6 μερίδες
Για τη σαλάτα
320 γρ. αλμύρα, βρασμένη
800 γρ. κολοκύθι, βρασμένο
80 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 γρ. δυόσμο, χοντροκομμένο
5 γρ. λάδι σκόρδο-τζίντζερ
120 γρ. ανθότυρο, κομμένο σε μικρά καρέ
αλάτι
Για τη βινεγκρέτ λεμόνι (για 500 γρ)
360 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
90 γρ. χυμό λεμόνι
5 γρ. ζάχαρη
45 γρ. νερό
αλάτι
Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ (για 100 γρ)
100 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
25 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
Καλή απόλαυση!
Πηγή: mednutrition.gr