Home / Beauty  / Σκασμένοι αγκώνες; Έξυπνα tips για να ξενοιάσετε!

Σκασμένοι αγκώνες; Έξυπνα tips για να ξενοιάσετε!

Oι σκασμένοι και ξηροί αγκώνες είναι μία από τις skincare προκλήσεις του καλοκαιριού. Με αυτά τα έξυπνα tips θα δείτε διαφορά!

Ο ήλιος, η θάλασσα, η άμμος, το αλάτι, το χλώριο -αν προτιμάτε την πισίνα- είναι μερικοί από τους παράγοντες, που μας δυσκολεύουν να διατηρήσουμε τους αγκώνες μας άψογους. Σίγουρα, πρόκειται για το σημείο του σώματός μας, στο οποίο ασκείται τριβή από τα ρούχα, αλλά και από τον τρόπο που καθόμαστε ή εργαζόμαστε στο γραφείο.

 

Πολύ συχνά εμφανίζεται στην περιοχή των αγκώνων μία έντονη μαύρη απόχρωση και ξηροδερμία. Αυτό, οφείλεται στη συσσώρευση νεκρών κυττάρων. Δυστυχώς, όπως και οι φτέρνες, είναι ένα σημείο που χρειάζεται καθημερινή φροντίδα, αν θέλουμε να δούμε διαφορά στην αντιαισθητική εικόνα τους.

 

 

Τι μπορώ να κάνω για να το περιορίσω;

 

Νο 1. Απολέπιση
Η απολέπιση είναι πάντα η πρώτη μας κίνηση, όταν μιλάμε για ξηρό δέρμα, που δημιουργεί έντονα ξεφλουδίσματα. Μπορεί να γίνει με πολλούς φυσικούς τρόπους και υλικά. Ένας από τους αγαπημένους μας είναι λίγη καστανή ζάχαρη και ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, σε συνδυασμό με μια μαλακή βούρτσα (λούφα).
 
 
Λεύκανση με λεμόνι

Το λεμόνι είναι γνωστό πως έχει φυσικές, λευκαντικές ιδιότητες. Σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει αναλόγως στους αγκώνες και στα γόνατα. Τo tip απλό: Με το μισό λεμόνι πιέζουμε τον αγκώνα για λίγη ώρα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.

 

Προσοχή! Καλύτερα να αποφύγετε τη συγκεκριμένη πρακτική κατά τη διάρκεια της μέρας, καθώς μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία στην επιδερμίδα, και ανεπιθύμητες κοκκινίλες. Πάντα ξεπλένετε με άφθονο, χλιαρό νερό και εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα.

 

 

 Λευκαντικό πήλινγκ με λεμόνι, μέλι και ζάχαρη

Συνδυάζει το κομμάτι της απολέπισης, αλλά και της λεύκανσης. Το μέλι, όπως και το λεμόνι, έχει λευκαντικές ιδιότητες. Σε συνδυασμό με τη φυσική απολέπιση των κόκκων της ζάχαρης, έχετε το τέλειο προϊόν!

 

Οδηγίες

Αφού στύψετε το λεμόνι, προσθέτετε στον χυμό του ζάχαρη και μέλι. Ανακατέβετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Εφαρμόζετε μια γενναία ποσότητα στους αγκώνες -ή στα γόνατα- και αφήνετε για 20 λεπτά. Ξεπλένετε με άφθονο νερό την περιοχή. Επαναλάβετε μέρα παρα μέρα.

 

 

 

 

Μάσκα με γάλα και κουρκουμά

Η κουρκουμίνη έχει την ιδιότητα να περιορίζει την παραγωγή μελανίνης, ενώ το γάλα έχει μαλακτικές ιδιότητες. Δύο σε ένα, λοιπόν!

 

Οδηγίες

Ανακατέψτε ελάχιστη σκόνη κουρκουμά μέσα σε ένα κουταλάκι του γλυκού πλήρες γάλα. Αν θέλετε προσθέτετε προαιρετικά λίγο μέλι. Όταν ανακατευτούν και γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα, εφαρμόστε στους αγκώνες και αφήστε τη να στεγνώσει. Ξεπλυθείτε με άφθνο χλιαρό νερό. Ο κουρκουμάς έχει ένα δικό του φυσικό κιτρινωπό χρώμα, οπότε μην τρομάξετε αν το δέρμα σας κιτρινίσει ελαφρώς. Σε 1 μέρα η κιτρινίλα θα έχει υποχωρήσει, και οι αγκώνες σας θα σάς “ευγνωμονούν”!

 

Περισσότερα natural care tips σύντομα!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath