Home / Good Life  / Σικελία: Καλοκαιρινές διακοπές με αέρα… Ιταλίας!

Σικελία: Καλοκαιρινές διακοπές με αέρα… Ιταλίας!

Σικελία
Αυτό το καλοκαίρι επισκέψου τη μαγευτική Σικελία, προκειμένου να ζήσεις μοναδικές διακοπές με αέρα…Ιταλίας!

 

Ξεκίνησε τις διακοπές σου στη Σικελία, εξερευνώντας τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της.  

 

Παλέρμο

 

 

Το Παλέρμο αποτελεί την καρδιά της Σικελίας. Αν δεν προγραμματίσεις τη διαμονή σου εκεί, τότε φρόντισε να την επισκεφτείς,.ιδιαίτερα στις απογευματινές σου εξόδους, καθώς είναι γεμάτη με bars, εστιατόρια και θέατρα. Φυσικά, μπορείς να εντάξεις στην ταξιδιωτική λίστα σου το Teatro Massimo,.μία από τις διασημότερες όπερες στον κόσμο, που φημίζεται για την αρχιτεκτονική της. Παράλληλα, αν είσαι λάτρης της τέχνης και της ιστορίας,.επισκέψου το Παλάτι των Νορμανδών, το οποίο φιλοξενεί το εκθαμβωτικό παρεκκλήσι του Παλατίνου.

 

Σικελία

 

Αν πάλι θέλεις να πάρεις μία “γεύση” από τις ένδοξες σαιξπηρικές εποχές, τότε μπορείς να απολαύσεις τις παραστάσεις κουκλοθεάτρου, που πραγματοποιούνται συχνά σε πολλά θέατρα της πόλης. Φυσικά, εκτός από την έντονη ζωή στο Παλέρμο, αυτό που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει είναι οι πανέμορφες παραλίας του. Η Spiaggia di Mondello είναι πιο δημοφιλής παραλία με λευκή άμμο, που θα σε μαγέψει!

 

 
Κατάνια

 

Σικελία

 

Η Κατάνια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας και βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού. Ένα από τα must-see αξιοθέατα της πόλης είναι η Piazza del Duomo, η οποία φημίζεται για το μπαρόκ στυλ της. Κάνοντας μία βόλτα στην πλατεία, μπορείς να εξερευνήσεις το Palazzo dei Chierici, χτισμένο στις αρχές του 18ου αιώνα, το Δημαρχείο της πόλης-και πρώην Ανάκτορο των Ελεφάντων, καθώς και τον Καθεδρικό Ναό της Κατάνια.

 

Σικελία

 

Παράλληλα, φρόντισε να κάνεις μία βόλτα στον Δρόμο των Σταυροφόρων ή αλλιώς Via dei Crociferi, ο οποίος καταλήγει στην πολυτελή Βίλα Cerami, που στεγάζει σήμερα τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κατάνια.

 

 

Εκτός από το Παλέρμο και την Κατάνια, φρόντισε να επισκεφθείς μερικούς από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς της! 

 

Εξερεύνησε το Εθνικό Πάρκο της Αίτνας

 

 Τη Σελινούντα

 

Τις Συρακούσες, μία από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις

 

 

Το Αρχαίο Θέατρο της Ταορμίνας

 

Σικελία

 

Την παραλία Spiaggia dei Conigli

 

 
Το San Vito Lo Capo Σικελία

Σικελία

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada