Home / Lifestyle  / Cozy Views  / Σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο ξαναβρήκα την καρδιά μου…

Σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο ξαναβρήκα την καρδιά μου…

Έχει συμβεί σε όλους να ξεχάσουμε κάπου την καρδιά μας, καμιά φορά στα πιο αναπάντεχα μέρη, αλλά ακριβώς εκεί είναι κιόλας που τη βρίσκουμε ξανά.

Τη δική μου καρδιά την αναζητούσα καιρό τώρα. Κάποια κομμάτια της θυμόμουν σίγουρα πού τα άφησα, αλλά για να γεμίσει ξανά, έπρεπε να βρεθούν όλα. Μήπως τελικά δεν την είχα ξεχάσει αλλά την είχα… χάσει;

 

“Με χαμένη καρδιά δεν πας πουθενά”, σκέφτηκα. Κι έτσι σήμερα το πρωί έβαλα στόχο να τη βρω ξανά. Να κερδίσω πίσω όλα τα κομμάτια της. Σκάρωσα μια υποτυπώδη λίστα και ξεκίνησα την αναζήτηση.

 

Πέρασα από ένα νοσοκομείο -εκεί είχα αφήσει τελικά πολλά κομμάτια της- κατευθύνθηκα στην αυλή ενός σχολείου και σε μια μικρή πλακόστρωτη εκκλησία. Ανηφόρισα στο αγαπημένο μας καφέ και παίρνοντας τη στροφή, βρέθηκα να κοιτάζω την πόλη από ψηλά. Σε αυτήν τη θέα βρήκα μερικά ακόμα κομμάτια.

 

Κάθε βήμα και λίγη ακόμα καρδιά. Δεν έμενε πολύ ακόμα για να είναι και πάλι όπως πριν. Μάζευα, μάζευα… Μα κάποια στιγμή κουράστηκα. Θα τα παρατούσα τώρα στο τέλος;

 

Στάθηκα να πάρω μια μεγάλη ανάσα μπροστά στη βιτρίνα ενός μικρού βιβλιοπωλείου, ιδρωμένη και με τη σκέψη ότι ίσως τελικά δε θα τα κατάφερνα.

 

 

Και τότε την είδα εκεί, στη βιτρίνα πίσω από το τζάμι. Ένα κομμάτι της έστεκε πάνω σε ένα παιδικό παραμύθι που έγινε το αγαπημένο σου, ένα άλλο πάνω σε ένα ημερολόγιο, δώρο ενός φίλου που μου έχει λείψει πολύ, ένα ακόμα ήταν σφηνωμένο στις σελίδες μιας συλλογής διηγημάτων, που διάβασα απνευστί ένα δύσκολο βράδυ χωρίς ύπνο.

 

Έσπρωξα την ξύλινη πόρτα και στάθηκα στο κατώφλι χαμογελώντας, ξέροντας πια ότι η αποστολή μου είχε σχεδόν ολοκληρωθεί. Ο ιδιοκτήτης του μικρού βιβλιοπωλείου με πλησίασε με το ίδιο χαμόγελο, ρωτώντας με αν αναζητούσα κάτι συγκεκριμένο. “Μόλις το βρήκα”, του απάντησα, πιάνοντας στα χέρια μου ένα βιβλίο από το πάνω ράφι. Στο οπισθόφυλλο μιλούσε για το τελευταίο κομμάτι της -όχι πια- χαμένης καρδιάς μου…

 

 

***Σήμερα ξεκινά η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων, η πιο όμορφη, ανοιξιάτικη γιορτή στα Μικρά Βιβλιοπωλεία της κάθε γειτονιάς.

Εκεί που συναντάμε τους αγαπημένους μας συγγραφείς, εκεί που συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και να ανακαλύπτουμε νέους κόσμους, αλλά και να φτιάχνουμε νέες αναμνήσεις.

 

 

Μια εβδομαδα γεμάτη φαντασία και αγάπη ξεκινά, από σήμερα (22/5) έως και τις 27 Μαΐου. Προλαβαίνεις να βρεις κι εσύ μερικά χαμένα κομμάτια σου στο μικρό βιβλιοπωλείο της δικής σου γειτονιάς.

 

 

Την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων διοργανώνει το LITTLE BOOKSTORES. Για περισσότερες πληροφορίες  μπες στο littlebookstoresweek.gr.

 

#miavdomadastamikra 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath