Home / Men  / Grooming  / Σγουρά μαλλιά: Πώς να τα τιθασεύσεις

Σγουρά μαλλιά: Πώς να τα τιθασεύσεις

σγουρά μαλλιά
Τα σγουρά μαλλιά είναι γεγονός ότι χρειάζονται μία έξτρα περιποίηση και προσοχή. Αυτό, όμως, δε θα πρέπει να σε πτοεί. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει χρήσιμα tips, που θα σε βοηθήσουν να φροντίσεις και να διαχειριστείς τις φυσικές σου μπούκλες.

 

Πράγματι, το κεφάλαιο μαλλιά μπορεί να μας ταλαιπωρήσει. Ιδιαίτερα όταν δεν έχουμε καμία απολύτως γνώση σχετικά με την περιποίηση μαλλιών, η διαδικασία αυτή ίσως να φαίνεται περίπλοκη. Ωστόσο, τα σγουρά μαλλιά, και κατ’ επέκταση η περιποίηση της φυσικής μπούκλας, δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νόμιζες.

 

σγουρά μαλλιά

 

Λούσιμο

Ας ξεκινήσουμε από το εξής. Δε χρειάζεται να πλένεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα. Αν τα λούζεις πολύ συχνά, το μόνο που καταφέρνεις να κάνεις είναι να τα ταλαιπωρείς. Κατά μέσο όρο, 2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγεις τα συχνά λουσίματα είναι τα dry shampoo.

 

man curls

 

Μέσα στη ρουτίνα του λουσίματός σου θα πρέπει να εντάξεις και το conditioner. Το conditioner, ή αλλιώς η μαλακτική μαλλιών, είναι το προϊόν που θα σώσει τα σγουρά μαλλιά σου από το φριζάρισμα. Προσοχή! Τοποθέτησε λίγη ποσότητα από το conditioner στις άκρες και απέφυγε τις ρίζες των μαλλιών.

Αν, πάλι, θέλεις να προχωρήσεις τη ρουτίνα σου ένα βήμα παρακάτω, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά σπρέι ή λαδάκια για το φριζάρισμα.

 

Χρησιμοποίησε ειδικές χτένες

Η κλασική βούρτσα, που σχεδόν όλοι έχουμε στο σπίτι, μπορεί εύκολα να καταστρέψει τις μπούκλες σου. Γι’ αυτό, λοιπόν, όταν έρθει η ώρα για να χτενιστείς, χρησιμοποίησε μία ειδική χτένα, με αραιά δόντια. Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις ακόμα και τα δάχτυλά σου, για να ξεμπερδέψεις τις μπούκλες σου.

 

 

Φυσικό στέγνωμα

Άλλος ένας τρόπος να αποφύγεις το φριζάρισμα, είναι να αφήσεις τις μπούκλες σου να στεγνώσουν φυσικά. Αυτό, βέβαια, είναι ιδιαίτερα πρακτικό το καλοκαίρι, μιας και το φυσικό στέγνωμα δεν αποτελεί μεγάλη υπόθεση.

 

σγουρά μαλλιά

 

Τον χειμώνα, όμως, πρέπει να μάθεις να χειρίζεσαι το πιστολάκι. Στέγνωσε τα σγουρά μαλλιά σου σταδιακά, σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αρχικά, δοκίμασε να τα στεγνώσεις με κρύο αέρα, χρησιμοποιώντας diffuser. Έπειτα, όταν η τρίχα σου έχει ελάχιστη υγρασία, τελειοποίησε το look σου με λίγο πιο υψηλή θερμοκρασία.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada