Home / Good Life  / Σέριφος: Το γραφικό νησί με την απόκοσμη γοητεία

Σέριφος: Το γραφικό νησί με την απόκοσμη γοητεία

Οι λόγοι που θα σε πείσουν να επισκεφτείς τη Σέριφο αυτό το καλοκαίρι, ένα ήρεμο, αλλά τόσο όμορφο νησί.

 

Το γραφικό κυκλαδίτικο νησί είναι ιδανικός προορισμός για γαλήνη και ανέμελες διακοπές. Διαθέτει πανέμορφες παραλίες, αυθεντική ελληνική φιλοξενία, υπέροχα φυσικά τοπία και παραδοσιακούς οικισμούς που ορίζουν τη μαγεία των ελληνικών καλοκαιρινών διακοπών.

Στη Χώρα του νησιού κυριαρχεί μια άγρια ομορφιά. Είναι χτισμένη με αυτόν τον τρόπο που σου δίνει την αίσθηση ότι σκαρφαλώνει σε έναν απότομο βράχο. Με το που φτάνεις αντικρίζεις τη συνοικία των Μήλων και σε όλη τη ξενάγηση σου ξεδιπλώνεται ένα γραφικό κινηματογραφικό πλάνο.

 

 

Στο λιμάνι του νησιού θα βρεις έναν οικισμό γεμάτο ζωντάνια, όπου φιλοξενούνται καφετέριες, ταβερνάκια και μαγαζάκια, τα οποία περιτριγυρίζονται από τα καταγάλανα νερά.

 

 

Οι αμέτρητες παραλίες έχουν μια φυσική ομορφιά που σε μαγεύει. Αβέσαλλος, Άγιος Σώστης, Βάγια, Άγιος Ιωάννης Γάνεμα και Ψίλη Άμμος είναι μερικές από αυτές που αξίζει να επισκεφτείς.

 

 

Δοκίμασε δύο τοπικά, ιδιαίτερα και πολύ γευστικά πιάτα. Ρεβιθάδα και Λούζα. Μη ξεχάσεις να πιεις τσίπουρα και ούζα σε κάποιο από τα μαγαζάκια! Όλη η αρχιτεκτονική του νησιού σε συνδυασμό με όσα προσφέρει η φύση συνθέτουν ένα τοπίο, ιδανικό για ονειρεμένες διακοπές. Η Μονή των Ταξιαρχών θυμίζει κάστρα από παραμύθια. Επιπλέον, φρόντισε να επισκεφτείς τους ιστορικούς χώρους Μεταλλεία και Μεγάλο Λιβάδι.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.