Home / Beauty  / Σάντουιτς ρετινόλης; Η νέα skincare τάση ξαφνιάζει!

Σάντουιτς ρετινόλης; Η νέα skincare τάση ξαφνιάζει!

To σάντουιτς ρετινόλης ή retinol sandwiching είναι ένα από τα πιο δημοφιλή skincare trends στο ΤikTok. Βοηθάει, όμως, πραγματικά; 

Η ρετινόλη είναι πια ένα από τα αγαπημένα συστατικά της skincare ρουτίνας, αφού ως στοιχείο κατά της γήρανσης, βρίσκεται σε αμέτρητα προϊόντα περιποίησης. Πώς θα σας φαινόταν, αν τη βρίσκατε και σε μορφή… σάντουιτς;

 

Αυτό το ισχυρό ενεργό συστατικό έχει πολλές σημαντικές ιδιότητες, βοηθώντας στην καταπολέμηση των ρυτίδων,.στη σύσφιξη του δέρματος, στην επαναφορά της λάμψης κ.ά. Ποιό είναι το μόνο πρόβλημα; Είναι, όμως, και ένα συστατικό που πρέπει να χρησιμοποιείται πολύ προσεκτικά, καθώς μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμούς,.ειδικά σε ευαίσθητα δέρματα.

 
σάντουιτς
 

Το retinol sandwiching αποτελεί μια έμπνευση των TikTokers, με στόχο να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις της χρήσης της ρετινόλης. Μάλιστα, τα βίντεο με τη συγκεκριμένη θεματική έχουν δισεκατομμύρια προβολές.

 

Πώς, όμως, μπορεί κανείς να φτιάξει ένα σάντουιτς ρετινόλης; Αυτή η τεχνική συνιστά την εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας κάτω και πάνω από τη θεραπεία με ρετινόλη, δηλαδή σαν… σάντουιτς με διαφορετικά στρώματα.

 

σάντουιτς

 

Ο λόγος που προτείνεται το retinol sandwiching είναι επειδή η ενυδατική κρέμα έχει την ιδιότητα να δημιουργεί στο δέρμα ένα φυσικό “φράγμα”, συγκρατώντας το νερό. Έτσι, το προϊόν που περιέχει τη ρετινόλη απορροφάται πολύ λιγότερο, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πιθανότητα ερεθισμού. 

 

@jasanahis

my best tip for beginners, seriously helps so much! #skincare #skincare101 #skincaretips #retinol #retinolskincare

♬ formula – favsoundds

 

 

Οι ειδικοί, όμως, έχουν άλλη γνώμη, καθώς έτσι ελαχιστοποιείται η αποτελεσματικότητα των προϊόντων. Κάποιοι δερματολόγοι συστήνουν τη χρήση προϊόντων ρετινόλης με ενυδατικά ενεργά συστατικά, για να ελαχιστοποιήσουμε τους πιθανούς ερεθισμούς.

 

Πάντα να ακολουθείτε τις συμβουλές του δερματολόγου σας, αφού εκείνος μόνο ξέρει πώς αντιδρά το δέρμα σας σε κάθε αλλαγή.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath