Home / Good Life  / Σάμος: Μύθος, ιστορία και ατέλειωτο καλοκαίρι!

Σάμος: Μύθος, ιστορία και ατέλειωτο καλοκαίρι!

Το κάθε ελληνικό νησί έχει τις δικές του ομορφιές. Τι ξεχωριστό κρύβει η Σάμος; Γιατί αξίζει να το επισκεφτούμε;

 

Οι διακοπές στην Ελλάδα είναι το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο. Πουθενά αλλού δε μπορούμε να βρούμε τέτοιες παραλίες, τέτοια φυσική ομορφιά, τέτοιο φαγητό και τέτοια διασκέδαση. Σε όποιο νησί και να πάτε θα βρείτε τον μαγικό συνδυασμό όλων αυτών των στοιχείων. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για ένα από τα νησιά του Αιγαίου. Η Σάμος έχει τον τρόπο της να κερδίζει κάθε επισκέπτη! Εσείς θα την αφήσετε να σας παρασύρει;

 

 

Το νησί του Πυθαγόρα έχει εκπληκτικές παραλίες για να απολαύσετε το μπάνιο σας! Ποιες σας προτείνουμε; Κέρβελη, Ποσειδώνιο, Γλυκόριζα, Σεϊτάνι, Βαθύ, Λεμονάκια, Τσαμαδού και Τσαμπού. Θα γνωρίσετε την ιστορία του νησιού με μία επίσκεψη στο Πυθαγόρειο. Περικλείει όλα όσα συνθέτουν τον πολιτισμό του και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα λιμανάκια της πόλης. Επιπλέον, η Σάμος είναι γνωστή για το κρασί της σε παγκόσμιο9 επίπεδο. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τις γευστικές και διαφορετικές επιλογές που προσφέρει!

 

 

Η Σάμος είναι γεμάτη ιστορικά μέρη. Ένα από αυτά το Ευπαλίνειο Όρυγμα, μία σήραγγα που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά έργα μηχανικής του αρχαίου κόσμου, ενώ έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Αν σου αρέσει η φύση τότε πρέπει να επισκεφτείς το βουνό Κέρκη. Θα ανακαλύψεις δεκάδες πηγές και σπήλαια. Η απομονωμένη νησίδα της Σαμιοπούλας, στην οποία φτάνετε με καραβάκι, αποτελεί ένα ακατοίκητο τοπίο με φυσική ομορφιά που ξεπερνάει τις προσδοκίες σας!

 

Η Σάμος διαθέτει και εκπληκτικά τοπικά προιόντα, που φέρνουν τη φύση στο πιάτο σας. Μέλι, τυρί, εσπεριδοειδή, σταφύλια, ελαιόλαδο, θυμάρι, λεβάντα, κ.ά. Το νησί της Σάμου είναι must visit και οι παραπάνω λόγοι σας το αποδεικνύουν!

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.