Home / Beauty  / Ραγάδες: Πώς μπορείς να τις καταπολεμήσεις;

Ραγάδες: Πώς μπορείς να τις καταπολεμήσεις;

Οι ραγάδες αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα για την επιδερμίδα πολλών γυναικών. Υπάρχουν μερικά μυστικά για να μπορέσετε να τις αντιμετωπίσετε.

 

Ένα από τα πιο κοινά δερματολογικά προβλήματα που “βασανίζουν” πολλές γυναίκες είναι σίγουρα οι ραγάδες. Αποτελεί ένα αισθητικό πρόβλημα, το οποίο δεν προκαλεί κάποια σωματική βλάβη, αλλά επηρεάζει τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση μας. Κάθε γυναικείο σώμα είναι όμορφο και αποδεκτό. Έχουμε το δικαίωμα να το αλλάζουμε ή να το αντιμετωπίζουμε, όπως εμείς επιθυμούμε, ώστε να νιώθουμε όμορφα με αυτό. Αν ταλαιπωρείσαι και εσύ από την εμφάνιση ραγάδων, υπάρχουν μερικά tips για την αντιμετώπιση τους.

 

Σύμφωνα με τον επίσημο όρο, οι ραγάδες είναι ορατές γραμμοειδείς αυλακώσεις, που ξεκινούν από κόκκινο χρώμα και καταλήγουν σε άσπρο. Προκαλούνται, κυρίως, από απότομες αυξομειώσεις βάρους, κληρονομικότητα και ορμονικές διαταραχές. Μπορούν να εμφανιστούν σε διάφορα σημεία τους σώματος. Η ενυδάτωση διαδραματίζει, για ακόμη μια φορά, σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση τους. Χάρη στο scrub και την απολέπιση, θα δείτε μεγάλη διαφορά, καθώς απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα.

 

 

Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετές κρέμες, ειδικές για το συγκεκριμένο δερματολογικό πρόβλημα, οι οποίες μπορούν να προβούν εξαιρετικά βοηθητικές. Προτιμήστε αυτές που περιέχουν βιταμίνη E ή βούτυρο κακάο. Οι καθημερινές σας συνήθειες είναι ικανές να αλλάξουν δραστικά το σώμα σας. Υιοθετείστε μια υγιεινή διατροφή, πιείτε πολύ νερό και ασκηθείτε τακτικά.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.