Home / Beauty  / Πώς να προστατεύσετε το νέο σας τατουάζ

Πώς να προστατεύσετε το νέο σας τατουάζ

cozy vibe beauty body tattoo
Φροντίστε με μικρά tips το τατουάζ σας.

Εδώ και αρκετά χρόνια αποτελούν hot trend με ολοένα και περισσότερους “οπαδούς”. Τα τατουάζ για κάποιους είναι μόδα και για άλλους τρόπος έκφρασης. Για οποιονδήποτε λόγο κι αν επιλέξετε να αποκτήσετε κι εσείς ένα, δώστε σημασία  στη φροντίδα του, έτσι ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες “εκπλήξεις”.

Για ένα διάστημα 15 ημερών χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και επιμελή φροντίδα, ειδικά αν έχει γίνει μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες -που καλό θα ήταν να μη συμβεί.

 

Τοποθετήστε την ειδική μεμβράνη.

Αφού ο tattoo artist ολοκληρώσει το τατουάζ το καλύπτει με μία ειδική μεμβράνη, ώστε να αποφευχθούν παντός είδους μολύνσεις στην ευαίσθητη περιοχή. Αν για κάποιον λόγο αφαιρεθεί, θα πρέπει να αντικατασταθεί από μια νέα καθαρή.

 

Πλύντε το με μεγάλη προσοχή!

Πλύντε προσεκτικά το τατουάζ με ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι  και  χλιαρό νερό κι έπειτα σκουπίστε το με μια καθαρή πετσέτα, ακουμπώντας τη με απαλές κινήσεις πάνω στην περιοχή, ώστε να απορροφήσει μόνο της όλο το νερό. 

 

Μια ενυδατική είναι απαραίτητη.

Μην ξεχνάτε πως ένα νέο τατουάζ είναι ουσιαστικά μια ανοιχτή πληγή που χρειάζεται να επουλωθεί. Μια ενυδατική κρέμα ή βαζελίνη θα βοηθούσε πολύ. Απλώστε τη πάνω στο τατουάζ όσο πιο συχνά γίνεται κάθε μέρα, μέχρι την τελική επούλωση που συνήθως παίρνει 15 μέρες.

 

Προσοχή στην ηλιακή έκθεση.

Τις πρώτες 20 μέρες το τατουάζ σας δεν θα πρέπει να εκτεθεί καθόλου στον ήλιο. Ακόμα κι όταν πλέον η πληγή θα έχει επουλωθεί, καλό είναι να το προστατεύετε πάντα με μια αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχουν βγει στο εμπόριο ειδικά αντηλιακά αποκλειστικά για τατουάζ!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath