Home / Family  / Πώς να περάσετε ένα δημιουργικό καλοκαίρι στην πόλη με τα παιδιά σας

Πώς να περάσετε ένα δημιουργικό καλοκαίρι στην πόλη με τα παιδιά σας

Τα σχολεία τελείωσαν και το πολυπόθητο καλοκαίρι είναι εδώ. Αν αργούν οι διακοπές σας, ανακαλύψτε μερικούς τρόπους για να περάσετε ένα δημιουργικό καλοκαίρι στην πόλη με τα παιδιά σας.

 

Τα περισσότερα παιδιά αγωνιούν για τον ερχομό της τελευταίας μέρας στο σχολείο. Τον πρώτο καιρό δείχνουν ενθουσιασμένα, αλλά αργότερα, ειδικά τα πολύ μικρά, αρχίζουν να βαριούνται και να αναζητούν συχνά νέους τρόπους για να απασχοληθούν. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να περάσετε ένα δημιουργικό καλοκαίρι στην πόλη, μέσα από το οποίο θα έχετε την ευκαιρία και το χρόνο να διασκεδάσετε περισσότερο με τα παιδιά σας.

 

Οι θερινοί μήνες είναι μια υπέροχη ευκαιρία για να έρθουμε πιο κοντά στη φύση. Οργανώνουμε σε ένα κοντινό πάρκο πικ νικ με τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών και αρχίζουμε τα outdoors παιχνίδια. Μια δραστηριότητα που λατρεύουν τα παιδιά είναι το ποδήλατο. Πηγαίνουμε βόλτα μαζί τους και εξερευνούμε την πόλη. Αν επιθυμούμε να κάτσουμε σπίτι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διασκεδάσουμε. Παίζουμε επιτραπέζια, κάνουμε χειροτεχνίες, βλέπουμε ταινίες, μαγειρεύουμε, χορεύουμε, παίζουμε μουσική, παίρνουμε φουσκωτές πισίνες, φυτεύουμε στο μπαλκόνι, αλλάζουμε τη διακόσμηση του σπιτιού ή φτιάχνουμε αυτοσχέδια παιχνίδια, όπως ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού.

 

 

Προσπαθούμε να οργανώνουμε παιχνίδια και με τους φίλους των παιδιών για να κρατάνε επαφή, μέχρι να ξανά ανοίξει το σχολείο. Οι αποδράσεις στη θάλασσα ή σε κοντινούς προορισμούς είναι η καλύτερη επιλογή για υπέροχες δραστηριότητες. Παράλληλα, αναζητούμε ενδιαφέρουσες εκθέσεις ή χώρους πολιτισμού, συνδυάζοντας παιχνίδι και εκμάθηση. Τέλος το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσουν τα παιδιά σας τον εθελοντισμό και την αξία του, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.

 

 

Δείτε το καλοκαίρι ως μια ευκαιρία για περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σας και δημιουργήστε αξέχαστες οικογενειακές στιγμές!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.