Home / Beauty  / Πώς να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους

Πώς να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους

cozy vibe beauty face undereye
Tips για να πείτε “αντίο” στους μαύρους κύκλους.

Ανεξάρτητα απο την ηλικία σας, μπορεί να έχετε μαύρους κύκλους, οι οποίοι οφείλονται είτε στην κούραση και στην έλλειψη ύπνου, είτε στα γονίδιά σας ή σε άλλους παράγοντες, όπως η κακή διατροφή, η αφυδάτωση και η έκθεση στον ήλιο. Μπορεί το να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους να σας φαίνεται μακρινό όνειρο, ακολουθώντας, όμως, τα βήματα που θα δείτε παρακάτω θα πείτε “αντίο ” στα κουρασμένα μάτια και θα “καλωσορίσετε” ένα νέο φρέσκο και ξεκούραστο βλέμμα!

ΒΗΜΑ 1: Δουλέψτε τη νύχτα.

Χρησιμοποιήστε ένα καλό μαξιλάρι για τον ύπνο που στηρίζει το κεφάλι σας και βοηθά στην απομάκρυνση των υγρών, και προσπαθήστε να μην κοιμάστε μπρούμυτα, καθώς αυτή η στάση επιδεινώνει την κατάσταση.

Μάσκα με λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι πολυ ευεργετικό και αποτελεσματικό για να μειώσετε τους μαύρους κύκλους και τα πρηξίματα. Τρίψτε λίγες σταγόνες απο λάδι καρύδας γύρω απο τα μάτια και αφήστε το να απορροφηθεί. Καλό θα είναι να το επαναλάβετε πολλές φορές μέσα στην έβδομαδα για να δείτε άμεσα αποτελέσματα!

ΒΗΜΑ 2: Καθημερινή ενυδάτωση.

Επιλέξτε μια επώνυμη κρέμα ματιών η οποία εξειδικεύεται στους μαύρους κύκλους και στα οιδήματα. Εφαρμόστε το προϊόν καθημερινά πρωί – βράδυ και μην ξεχνάτε να κάνετε μασάζ, με κινήσεις πάντα απο μέσα προς τα έξω (κροτάφους) με κυκλικές κινήσεις, ώστε να βοηθήσετε στην καλύτερη κυκλοφορία της λέμφου.

ΒΗΜΑ 3: Κάλυψη με προϊόντα μακιγιάζ.

Η απόχρωση του concealer πρέπει να είναι μόνο δύο τόνους πιο ανοιχτή απο τη βάση make up, σε “ζεστή” απόχρωση (κίτρινο, ροδακινί, βερυκοκί) αν οι κύκλοι μας είναι καφέ, ενώ αν είναι πιο μωβ ή κόκκινοι σε πιο ψυχρό τόνο.

Τοποθετήστε με ένα πινέλο make up το concealer, ταμποναριστά κάτω απο τις εσωτερικές γωνίες των ματιών και κατα μήκος των δυο πλευρών της μύτης, εκεί που είναι το πιο σκοτεινό σημείο. Για να σβήσετε τα τελειώματα απλώστε το concealer ταμποναριστά και προς τα έξω, χωρίς να προσθέσετε επιπλέον ποσότητα, αλλά με ό,τι έχει μείνει στο πινέλο.Έπειτα, απλώστε μια πολυ ελαφριά διαφανή πούδρα για να αποφύγετε τις γραμμές γέλιου.

Όσον αφορά το μακιγιάζ των ματιών, τονίστε έντονα τις βλεφαρίδες σας με mascara ή με μια γραμμή eyeliner και αποφύγετε σκιές ματιών σε καφέ αποχρώσεις. Τέλος, τραβήξετε την προσοχή στα χείλη σας με ένα λαμπερό χρώμα κραγιόν και φυσικά…με ένα όμορφο χαμόγελο!!!

[email protected]

Professional Make up Artist