Home / Wellness  / Health  / Πώς να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη βιταμίνης D

Πώς να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη βιταμίνης D

Γιατί δεν πρέπει να έχουμε έλλειψη βιταμίνης D και με ποιους τρόπους μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.

 

Μια από τις βασικότερες βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός μας για ομαλή λειτουργία είναι η D. Σύμφωνα με τους ειδικούς πολλοί από εμάς, ακόμα και αν είμαστε σε ηλιόλουστη χώρα, έχουμε μεγάλη έλλειψη. Από αυτό συμπεραίνουμε πώς κάποιες φορές η έκθεση στον ήλιο δεν αρκεί. Πώς μπορούμε να λαμβάνουμε τη σωστή ποσότητα;

 

 

Δεν πρέπει να υπερβάλουμε στο αντηλιακό μας. Εννοείται δεν πρέπει να το παραλείπουμε, αλλά χρειαζόμαστε περίπου 20 λεπτά στον ήλιο, χωρίς αυτό, για να ενεργοποιηθεί η βιταμίνη. Η διατροφή για ακόμη μια διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Ψάρια, αυγά και γαλακτοκομικά είναι πλούσια πηγή.

 

 

Είναι περίπου υπεύθυνη για 200 λειτουργίες του οργανισμού μας, οπότε πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή. Αν υπάρχει μεγάλη έλλειψη υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης προβλημάτων στην καρδιά, τον εγκέφαλο, το δέρμα και τη ψυχολογία μας.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.