Home / Beauty  / Πώς να αντιμετωπίσετε την ξηροδερμία!

Πώς να αντιμετωπίσετε την ξηροδερμία!

ξηροδερμία

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα προκαλούν έντονη ξηροδερμία στο πρόσωπό μας. Δείτε πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε!

 

Διανύουμε την κατάλληλη εποχή για να αποκτήσουμε ξηροδερμία στο πρόσωπο. Ο ξηρός αέρας, το κρύο και ο συνδυασμός τους με τον ήλιο προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στην επιδερμίδα μας. Χάνει τη λάμψη της, γίνεται θαμπή, αφυδατωμένη και τραχιά. Αν δεν προσέξουμε έγκαιρα μπορεί να προκληθούν και ερεθισμοί ή κοκκινίλες. Αλλάζοντας κάποιες συνήθειες μας ή κάποια προϊόντα μας, η αντιμετώπιση του ξηρού δέρματος θα γίνει εύκολα, ώστε να αποκτήσουμε και πάλι λαμπερή όψη. Τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα μας επηρεάζονται και η ενυδάτωση είναι το πιο σημαντικό βήμα!

 

 

Χρησιμοποιούμε πλούσιες ενυδατικές και μάσκες προσώπου που περιέχουν ευεργετικά συστατικά και όχι αλκοόλες ή αρώματα. Τις εφαρμόζουμε αμέσως μετά το πλύσιμο με νερό για να κλειδώσουμε την υγρασία. Αν επιθυμείτε πιο δυνατό αποτέλεσμα μία εκπληκτική επιλογή είναι και οι κρέμες θρέψης με αλόη βέρα ή λιπίδια. Ο καθαρισμός και η απολέπιση δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν, αλλά σίγουρα να γίνονται πιο ήπια. Cleanser κατά της ξηρότητας και απολεπιστικά προϊόντα 2-3 φορές την εβδομάδα.

 

 

Beauty products που περιέχουν ευεργετικά συστατικά όπως, νιασιναμίδη, υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη είναι hero επιλογές για τη skincare ρουτίνα σας. Πρέπει να προσέχετε και τη θερμοκρασία του νερού όταν πλένεστε πρωί και βράδυ, επιλέγοντας χλιαρό νερό. Μη ξεχνάτε το lip balm για να θρέψετε τα ξηρά ή αφυδατωμένα χείλη. Και φυσικά σημαντικό μέρος της ρουτίνας σας, η κατανάλωση πολύ νερού!

 

Κεντρική photo: jessinowo/ Instagram

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.