Home / Beauty  / Πώς να αντιμετωπίσετε την ερυθρότητα στο πρόσωπο

Πώς να αντιμετωπίσετε την ερυθρότητα στο πρόσωπο

ερυθρότητα

Ένα από τα πιο δυσάρεστα δερματολογικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε είναι η ερυθρότητα στην περιοχή του προσώπου.

 

Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν ερυθρότητα στο πρόσωπό μας. Ένας από αυτούς είναι σίγουρα η ακμή, η οποία μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμούς ή φλεγμονή στο δέρμα. Ο ήλιος είναι από τους πιο επικίνδυνους παράγοντες, καθώς μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε έγκαυμα. Η ξηρότητα που προκαλείται πολλές φορές από αφυδάτωση και η απολέπιση που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς του προσώπου. Κάποιες φορές οι ερεθισμοί προκαλούνται και από δερματίτιδα που είναι συνήθως αποτέλεσμα αλλεργίας. Από τα αίτια δεν πρέπει να παραλείψουμε το άγχος, τη διατροφή και τις ορμονικές διαταραχές.

 

 

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από την ερυθρότητα; Μια αρχική επίσκεψη στον δερματολόγο είναι βασική. Έπειτα δοκιμάστε φυτικά προϊόντα, όπως η βρώμη, η οποία έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Προσφέρει ανακούφιση και είναι ιδανική και για ευαίσθητες επιδερμίδες. Αν η ερυθρότητα οφείλεται σε ακμή, υιοθετήστε μία στοχευμένη θεραπεία. Ένα διάλειμμα από την απολέπιση θα βοηθήσει πολύ την υγεία της επιδερμίδας σας.

 

 

Δώστε προσοχή στην ενυδάτωση, αποφύγετε τα προϊόντα με άρωμα και προσπαθείστε να ρυθμίσετε τις ορμονικές ανισορροπίες με τη βοήθεια ενός ειδικού. Τέλος, υπάρχουν κάποια συστατικά που θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό. Αναζητήστε, λοιπόν, προϊόντα με πανθενόλη, αλόη, υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια, προβιοτικά, βούτυρο καριτέ και λάδι jojoba.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.