Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Πώς θα σταματήσετε το τσιμπολόγημα

Πώς θα σταματήσετε το τσιμπολόγημα

Πώς θα σταματήσετε το τσιμπολόγημα
Σταματήστε το τσιμπολόγημα με αυτά τα tips.

Πώς θα σταματήσετε το τσιμπολόγημα για να διατηρήσετε τη σιλουέτα και να ενισχύσετε την υγεία σας. 

 
Αποφύγετε έξυπνα τους πειρασμούς.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε τα τσιμπολογήματα είναι να μην έχετε στο σπίτι ανθυγιεινά σνακ. Αν απομακρύνετε ό,τι ανθυγιεινό και extra λιπαρό από το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι πιο πιθανό να μείνετε εγκρατείς και να μην σπάσετε τη δίαιτά σας. 

 

Πώς θα σταματήσετε το τσιμπολόγημα

 

Μην ξεχνάτε την ισορροπημένη διατροφή. 

Η ισορροπημένη διατροφή και η κατανάλωση γευμάτων με πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, που μπορείτε να βρείτε σε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης, κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθούν στη διαχείριση και τη ρύθμιση της όρεξής σας. Ακόμη, τα μικρά και συχνά γεύματα κρατούν το στομάχι σας γεμάτο και σας αποτρέπουν από την υπερφαγία.

 

Επενδύστε στα healthy και νόστιμα σνακ.

Φτιάξτε μόνοι σας υγιεινά σνακ που θα σας δώσουν ενέργεια, θα κατευνάσουν την πείνα και τις λιγούρες σας και θα ωφελήσουν διατροφικά. Ένα μπολ με ντοματίνια και τυρί cottage, μία μικρή σαλάτα φρούτων με κανέλα και μία κουταλιά ή ακόμη και ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα, αποτελούν σούπερ υγιεινά σνακ που θα σας κρατήσουν χορτάτους μέχρι τα κυρίως γεύματά σας.  

 

Στραφείτε στο τσάι. 

Αντί να φάτε, πιείτε. Αν αισθάνεστε πως θέλετε οπωσδήποτε να φάτε κάτι, φτιάξτε ένα ζεστό τσάι με μέλι και λεμόνι και καταναλώστε το. Η κατανάλωση ζεστού τσαγιού θα σας ενυδατώσει και ταυτόχρονα θα σας κάνει να μην σκέφτεστε τόσο πολύ το φαγητό. 

 

Πηγαίνετε για ύπνο νωρίς.

Είναι γεγονός πως συχνά τα βράδια θέλουμε να φάμε περισσότερο και οι νυχτερινές λιγούρες κάνουν την εμφάνισή τους. Όσο περισσότερο δε μένουμε ξύπνιοι τόσο πιο πιθανό είναι να καταλήξουμε στο ψυγείο, ψάχνοντας εναγωνίως να φάμε κάτι. Η λύση για αυτές τις νυχτερινές λιγούρες λοιπόν βρίσκεται στον ύπνο. Προσπαθήστε να μην ξενυχτάτε άσκοπα και βοηθήστε τον οργανισμό σας να μην υποταχθεί στα τσιμπολογήματα. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!