Home / Beauty  / Πώς θα προστατεύσεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

Πώς θα προστατεύσεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

Πώς θα προστατεύσεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι
Με αυτά τα tips τα μαλλιά σου θα είναι υγιή και το καλοκαίρι.

Τα μαλλιά μας το καλοκαίρι περνούν αμέτρητες δοκιμασίες που τα φθείρουν, τα κάνουν θαμπά, αδύναμα και τα αφυδατώνουν. Όμως υπάρχει τρόπος για να τα προφυλάξουμε από την καταστροφή και να διατηρήσουμε υγιή και λαμπερά. Και μάλιστα όχι ένας αλλά πέντε τρόποι!

 

Πώς θα προστατεύσεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

Θαλασσινό αλάτι, χλώριο, ήλιος, καθημερινά λουσίματα, υψηλές θερμοκρασίες. Όλα αυτά καταστρέφουν την τρίχα και την αποδυναμώνουν. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείς να κάνεις για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου…

 

1. Με αντηλιακό.

Αντηλιακό δεν χρειάζεται μόνο η επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός σου. Αντηλιακό χρειάζονται και τα μαλλιά σου. Αναζήτησε ένα προϊόν που ταιριάζει με τον τύπο μαλλιών σου, έχει ενυδατικά συστατικά και φυσικά δείκτη προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία.

 

2. Με αποχή από τη θερμότητα.

Όπως το διάβασες. Πιστολάκι, μασιά και λοιπά εργαλεία styling που λειτουργούν με θερμότητα απαγορεύονται τώρα το καλοκαίρι. Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά για να προστατέψεις.

 

3. Με καπελάκι. 

Φόρεσε φέτος οπωσδήποτε καπέλο ή μαντήλια για να καλύψεις το κεφάλι σου από τον ήλιο. Έτσι, θα είσαι και στιλάτη και θα προφυλαχτείς από τις βλαβερές του ακτίνες.

 

4. Με ενυδατικά boosters.

Μην ξεχάσεις να προσθέσεις στην τσάντα θαλάσσης σου και ένα ενυδατικό προϊόν (όπως κάποιο λαδάκι) για τα μαλλιά που τα ενυδατώνει, παρέχει θερμοπροστασία και αναπλάθει την τρίχα. Σού είναι απαραίτητο.

 

5. Με μάσκες.

Είτε φυσικές, είτε εμπορίου είναι πολύτιμες για την υγεία των μαλλιών σου ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι. Οι μάσκες μαλλιών θωρακίζουν την τρίχα, την αναδομούν και βοηθούν στην επανόρθωσή της.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!