Home / Wellness  / Health  / Πώς θα προστατέψεις το ουροποιητικό σου το καλοκαίρι;

Πώς θα προστατέψεις το ουροποιητικό σου το καλοκαίρι;

Πώς θα προστατέψεις το ουροποιητικό σου το καλοκαίρι;
Το ουροποιητικό σου σύστημα χρειάζεται ακόμη περισσότερη φροντίδα το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι το ουροποιητικό σου σύστημα είναι αρκετά εκτεθειμένο σε λοιμώξεις. Η θάλασσα και η μη αλλαγή του βρεγμένου μαγιό, η επαφή με την άμμο, η αφυδάτωση του οργανισμού, η πολύωρη χρήση πιο κοφτών εσωρούχων, τα μη βαμβακερά εσώρουχα, οι υψηλές θερμοκρασίες και η κακή υγιεινή οδηγούν συχνά στην εμφάνιση δυσάρεστων συμπτωμάτων.

Αν παρατηρήσεις συμπτώματα όπως επίμονη ανάγκη για ούρηση, αίσθηση καψίματος κατά την ούρηση, πυελικό πόνος, κακοσμία ούρων ή αίμα στα ούρα αφενός επισκέψου τον γιατρό σου και αφετέρου προσπάθησε να προφυλάξεις τον οργανισμό σου. Τα παραπάνω ενοχλητικά και συχνά επίπονα συμπτώματα υποδηλώνουν συνήθως παθήσεις του ουροποιητικού, όπως κυστίτιδα και ουρολοίμωξη. Υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις;

 
Πώς θα προστατέψεις το ουροποιητικό σου το καλοκαίρι;

Πώς θα προστατέψεις το ουροποιητικό σου το καλοκαίρι;

 

Πέταξε τα συνθετικά σου εσώρουχα.

Μη φοράς από εδώ και πέρα τίποτα, πέρα από βαμβακερά εσώρουχα. Είναι τα πλέον ασφαλή για την υγεία της ευαίσθητης περιοχής. 

 
Πιες πολύ νερό.

Αυτό που πρέπει να κάνεις άλλωστε είναι να μένεις ενυδατωμένη. Η επαρκής πρόσληψη νερού είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία των νεφρών και των ουροφόρων οδών. Για να προλάβεις παθήσεις του ουροποιητικού, βεβαιώσου ότι πίνεις αρκετό νερό ώστε να παραμείνεις ενυδατωμένη και να αποβάλεις τα μικρόβια. Σε περίπτωση δε που έχεις ήδη εμφανίσει συμπτώματα, μη σταματήσεις να πίνεις πολύ νερό. Επίσης το χρειάζεται ο οργανισμός σου.

 
Τα φυσικά προβιοτικά είναι πολύτιμα.

Τα προβιοτικά θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις αποτελεσματικότερα τη μόλυνση. Αν καταναλώνεις τρόφιμα που περιέχουν lactobacillus acidophilus (προβιοτικά), θα βοηθήσεις τα ευεργετικά βακτήρια να καταπολεμήσουν τα βλαβερά μικρόβια.

Τροφές που περιέχουν φυσικά προβιοτικά είναι το γιαούρτι -ιδιαίτερα το πρόβειο-, το λάχανο, το κεφίρ,  το ξινόγαλο και το μηλόξυδο.

 

Μην ξεχνάς τις βιταμίνες σου.

Βάλε στη διατροφή σου τροφές ή χυμούς που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και Α. Η βιταμίνη C όπως και η Α, διαμορφώνουν ένα εχθρικό περιβάλλον απέναντι στα βακτήρια καθώς έχουν αντιμικροβιακή δράση.

Την βιταμίνη Α, θα τη βρεις στις κόκκινες πιπεριές, στα βερίκοκα, στα καρότα και στις γλυκοπατάτες.

Τη βιταμίνη C θα τη βρεις στα εσπεριδοειδή, όπως είναι το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ.

 
Άλλαξε το βρεγμένο σου μαγιό.

Το υγρό περιβάλλον ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Αλλάζοντας μαγιό πρώτον θα προφυλάξεις τον οργανισμό σου και δεύτερον θα είσαι πολύ στυλάτη στην παραλία. Δύο σε ένα!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!