Home / Beauty  / Πώς θα μειώσετε το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Πώς θα μειώσετε το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Σας έχουμε 4+1 τρόπους για απαλλαγείτε από τα πρησμένα μάτια. 

Τα μάτια σας ζητούν επειγόντως τη βοήθεια και περιποίησή σας. Αν ξυπνήσατε με πρησμένα μάτια και γενικώς ταλαιπωρήστε από τέτοια οιδήματα κάτω από τα μάτια σας έχουμε λύσεις. Πριν όμως τις πούμε ας δούμε γιατί έχουμε πρησμένα μάτια. Οι αιτίες είναι οι εξής:

 

Έλλειψη ή κακή ποιότητα ύπνου

Κληρονομικότητα

Ορμονικές διαταραχές 

Κατακράτηση υγρών

Αλλεργίες

Υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Ανθυγιεινή διατροφή

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και κάπνισμα

Πώς θα μειώσετε το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

 

 

#1. Τα σακουλάκια του τσαγιού. 

Μόλις κάνατε τσάι; Μην πετάξετε το χρησιμοποιημένο σακουλάκι, καθώς είναι ευεργετικό για την καταπολέμηση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Τι πρέπει να κάνετε; Αρχικά κάντε ένα ακόμη τσάι, γιατί χρειάζεστε δύο σακουλάκια. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τα υγρά σακουλάκια στην περιοχή κάτω από τα μάτια και τα αφήνετε για 15 με 20 λεπτά. Εσείς εντωμεταξύ χαλαρώνετε και γίνεται δουλίτσα. 

 

#2. Αλλάξτε τις κρέμες σας. 

Ενδεχομένως ακατάλληλα για τις δικές σας ανάγκες καλλυντικά, όπως η λάθος κρέμα ματιών σας προκαλεί το πρήξιμο. Οπότε είναι καλό να αλλάξετε τα παρόντα προϊόντα περιποίησής σας και προσεκτικά να διαλέξετε τις νέες σας κρέμες. Προτιμήστε φαρμακευτικά προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σας και φυσικά στην ηλικία σας. 

 

#3. Η κλασική δροσερή κομπρέσα. 

Σίγουρα έχετε ακούσει αυτό το tip, είναι δοκιμασμένο και αποτελεσματικό. Βάλτε μία δροσερή κομπρέσα στα μάτια σας για περίπου 10 λεπτά για να μειώσει το πρήξιμο των ματιών.

 

#4. Προσοχή με την ποσότητα αλατιού που καταναλώνετε.

Η κατανάλωση παραπάνω ποσότητας αλατιού σε καθημερινή βάση είναι ένας από τους λόγους που έχουμε κατακράτηση υγρών, η οποία οδηγεί στο πρήξιμο στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Αντικαταστήστε το αλάτι με μπαχαρικά για δώσετε γεύση στο φαγητό σας, αποφύγετε τρόφιμα όπως πατατάκια και αλλαντικά, καθώς και τα fast food φαγητά. Διαβάστε εδώ επίσης τις τροφές που περιέχουν κρυμμένο αλάτι . 

Extra tip: Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση του οργανισμού σας. Πίνετε πολύ νερό καθημερινά. 

 

#5. Χρησιμοποιείστε τα δροσερά αγγουράκια. 

2 φέτες φρέσκο ​​αγγούρι είναι αρκετές για να απομακρύνουν το οίδημα κάτω από τα μάτια σας και να σας ενυδατώσουν. Αφήστε τες να δράσουν για 20 με 25 λεπτά. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!