Home / Family  / Πώς θα κοιμηθεί καλύτερα το μωρό σας το καλοκαίρι

Πώς θα κοιμηθεί καλύτερα το μωρό σας το καλοκαίρι

Πώς θα κοιμηθεί καλύτερα το μωρό σας το καλοκαίρι
Tips για να εξασφαλίσετε πως θα κοιμηθεί καλύτερα. 

Ο ύπνος του μωρού είναι από μόνος του μία πρόκληση για τις νέες μαμάδες. Όταν δε οι θερμοκρασίες είναι ανεβασμένες τότε ο ύπνος του μωρού γίνεται ακόμη πιο δύσκολος.  Μην ανησυχείτε όμως συγκεντρώσαμε για εσάς tips ώστε να κοιμήσετε πιο εύκολα το μωρό σας και το καλοκαίρι. 

 

Πώς θα κοιμηθεί καλύτερα το μωρό σας το καλοκαίρι

 

 

Μην του φοράτε πολλά ρούχα. 

Για να μην νιώσει το μωράκι σας δυσφορία, να μην ιδρώνει και να μην ζεσταίνεται πρέπει να μην το ντύνετε υπερβολικά. Για αυτόν τον λόγο απαλλάξτε το μωρό από τις πολλές στρώσεις ρούχων, φυσικά μην του βάλετε καλτσάκια και βάλτε του και θερμόμετρο για να ελέγξετε τη θερμοκρασία του σώματός του. 

 

Προσέξτε το φυσικό και τεχνητό φως. 

Κλείστε τις κουρτίνες και κατεβάστε αν τυχόν έχετε στόρια στο υπνοδωμάτιο του μωρού, ώστε να αποτρέψετε το φως του ήλιο να μπει μέσα στο δωμάτιο. Το φως θα ταράξει το μωρό και δεν θα το αφήσει να ηρεμήσει και να κοιμηθεί. Στην ίδια ακριβώς λογική κινηθείτε και σε ό,τι αφορά το τεχνητό φως που υπάρχει μέσα στο δωμάτιο. 

 

Διαμορφώστε κατάλληλα το δωμάτιο του μωρού. 

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να μην έχετε μέσα στο υπνοδωμάτιο του μωρού ηλεκτρικές συσκευές αναμμένες γιατί το φως που βγάζουν, δημιουργεί νευρικότητα και στρες στα μωρά. Οπότε φροντίστε ώστε στο δωμάτιο του μωρού να μην υπάρχει τηλεόραση, υπολογιστής ή τάμπλετ διότι καταστέλλουν τον ύπνο και ευθύνονται επίσης για διαταραχές ύπνου και συμπεριφοράς αργότερα. 

 

 

Πώς θα κοιμηθεί καλύτερα το μωρό σας το καλοκαίρι

 

Χαλαρώστε το με μπανάκι. 

Κάντε στο μωράκι σας ένα πολύ ζεστό μπάνιο πριν από τον ύπνο. Το ζεστό μπανάκι βοηθά το μωράκι σας να χαλαρώσει και να ηρεμήσει και την ίδια στιγμή συμβάλλει στην ενεργοποίηση της μελατονίνης, μιας ορμόνης δηλαδή που βοηθά στον ύπνο.  

 

Κρατήστε δροσερό το δωμάτιο. 

Αν θέλετε να κάνετε πιο δροσερό το δωμάτιο και ανάβετε το air condition, φροντίστε ώστε ο χώρος να έχει και κάποιο ποσοστό υγρασίας για να μην είναι η ατμόσφαιρα πολύ ξηρή και στεγνή και το περιβάλλον που θα κοιμηθεί το μωρό να είναι πιο ευνοϊκό την ώρα του ύπνου. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!