Home / Wellness  / Mind  / Πώς θα διώξεις τη θλίψη στη στιγμή

Πώς θα διώξεις τη θλίψη στη στιγμή

Πώς θα διώξεις τη θλίψη στη στιγμή
5 τρόποι για να νικήσεις μέσα στην ημέρα σου τις στιγμές που νιώθεις θλίψη.

Όλοι νιώθουμε θλίψη, ιδιαίτερα τώρα με την πανδημία, την πίεση και όλη αυτή την ανασφάλεια που βιώνουμε. Υπάρχουν όμως τρόποι για να την νικήσουμε.

 

Μην ξεχνάς την κίνηση.

Η πανδημία και το συνεχόμενο lockdown μας έχει αναγκάσει στην ακινησία και στη στασιμότητα. Όμως το πάγωμα των δραστηριοτήτων έχει αρνητική συνέπεια για την υγεία μας, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική. Βάλε από σήμερα κιόλας την άσκηση στην καθημερινότητά σου. Πάνε για περπάτημα ή για τρέξιμο, χόρεψε με video στο YouTube στο σπίτι σου, κάνε λίγη αερόβια. Γενικώς… κουνήσου!

 
Βιντεοκλήση με ένα ποτήρι κρασί.

Η ανθρώπινη επικοινωνία και επαφή με αγαπημένα πρόσωπα ανεβάζει τη διάθεση και απομακρύνει την κατάθλιψη. Κανόνισε βιντεοκλήση με τους φίλους σου, πάρε ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα ή και τον καφέ σου και πέρασε καλά. Αμέσως θα ανέβει η διάθεσή σου και θα νιώθεις καλύτερα.

 
Πώς θα διώξεις τη θλίψη στη στιγμή

Θα έρθουν ξανά τέτοιες στιγμές. Μέχρι τότε όμως έχουμε την τεχνολογία.

 

 

Βόλτα στον πιο κοντινό χώρο πρασίνου.

Το πράσινο μας κάνει καλό. Η επαφή με τη φύση θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις ψυχικά και θα σε αναζωογονήσει. Οι ήχοι της φύσης μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να συγκεντρωθούμε, ενώ μας αποφορτίζουν. Ένας περίπατος στο πιο κοντινό υπαίθριο μέρος απομακρυνθείτε για λίγο από το αστικό κέντρο που συχνά μας φορτώνει με άγχος και μας ταράζει. 

 
Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι δυνατά.

Πάρε τα ακουστικά σου, βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι και άκουσέ το στην ένταση που σε ευχαριστεί. Διασκέδασέ το με την ψυχή σου, χόρεψε, τραγούδα, εκτονώσου και γέμισε με θετική ενέργεια.

 
Φέρε στο μυαλό σου την πιο όμορφη ανάμνησή σου. 

Οι θετικές σκέψεις λειτουργούν προς όφελός σου και μπορούν να σε βγάλουν σε δυο λεπτά από τη θλίψη. Σκέψου μια χαρούμενη ανάμνησή σου και αμέσως θα χαρείς. Στη συνέχεια κάνε ακόμη μία σκέψη: “Από εδώ και πέρα θα έρθουν τα καλύτερα!”

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!