Home / Good Life  / Πώς θα διατηρήσεις την κολοκύθα σου για καιρό;

Πώς θα διατηρήσεις την κολοκύθα σου για καιρό;

Αν θέλεις να διατηρήσεις την κολοκύθα που με τόσο κόπο σκάλισες για το Halloween, αυτά είναι τα έξυπνα tips που πρέπει να ακολουθήσεις!

Μην ανησυχείς! Υπάρχουν τρόποι για να διατηρήσεις την κολοκύθα σου άθικτη και μετά τον σημερινό εορτασμό. Το μυστικό κρύβεται στη χρήση της χλωρίνης και της βαζελίνης.

 

Το σκάλισμα της κολοκύθας είναι ένα από τα βασικά εθιμοτυπικά του Halloween,.που σήμερα είναι η τιμητική του. Οι μεγάλες πορτοκαλί κολοκύθες είναι αυτές που ενδείκνυνται για τη διαδικασία. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές σαπίζουν εύκολα,.με αποτέλεσμα οι κόποι μας να καταλήγουν… στον κάδο των σκουπιδιών. 

 

διατηρήσεις

 

Η χλωρίνη μπορεί να σκοτώσει τυχόν βακτήρια που επιταχύνουν την αποσύνθεση της κολοκύθας,.ενώ το τρίψιμό της με βαζελίνη βοηθά στην καλύτερη διατήρησή της.

 

Μικρά tips πριν και μετά το σκάλισμα της κολοκύθας
Επίλεξε τη σωστή κολοκύθα

Μη βιαστείς να επιλέξεις την κολοκύθα σου. Περιεργάσου καλά το εξωτερικό της,.αλλά και το κοτσάνι της. Πρέπει να βεβαιωθείς ότι κανένα σημείο της δεν έχει μούχλα ή μικρά ανοίγματα.

 
Χλωρίνη η θαυματουργή

Για να εξουδετερώσεις τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς, πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας χλωρίνη σε 4.5 λίτρα νερό και… κάνε μπάνιο στη σκαλισμένη κολοκύθα σου. 

 

Φρόντισε να έχει στεγνώσει καλά

Η κολοκύθα δεν πρέπει να έχει υγρασία. Αφού τη χαράξεις,.άφησέ τη να στεγνώσει πολύ καλά.σε θερμοκρασία δωματίου. 

 

Αποθήκευσέ τη σε εξωτερικό χώρο

Είναι σίγουρο ότι οι κολοκύθες μουχλιάζουν πολύ πιο γρήγορα σε εσωτερικούς χώρους. Προτίμησε να την τοποθετήσεις στο μπαλκόνι ή στην εξώπορτά σου. 

 

Άλειψέ τη με βαζελίνη

Η βαζελίνη μπορεί να λειτουργήσει ως φράγμα που εμποδίζει την υγρασία και άρα τα βακτήρια, που εισβάλλουν στο εσωτερικό της κολοκύθας. Αν αλείψεις την επιφάνειά της με βαζελίνη, θα φαίνεται λαμπερή και φρέσκια.

 

Εμείς σου ευχόμαστε να περάσεις τέλεια τη σημερινή βραδιά του Halloween και σου έχουμε  το πιο spooky yummy κοκτέιλ!

 

Pumpkin Spiced Margarita

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι νερό

Ένα φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

Μία πιπεριά habanero σε λεπτές φέτες

4 ξυλάκια κανέλας

1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κ.γ. γαρίφαλο

1/4 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

3 κ.σ. πουρέ κολοκύθας

2 μεζούρες τεκίλα

1/2 μεζούρα λικέρ πορτοκάλι

Μισό lime

 

Εκτέλεση

Σε μεσαία φωτιά βράζεις το νερό και τη ζάχαρη ανακατεύοντας. Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας. Συνεχίζεις να ανακατεύεις, προσθέτοντας τις φέτες της πιπεριάς, τα ξυλάκια κανέλας, το τζίντζερ και το γαρίφαλο. Μετά από 5 λεπτά αφαιρείς το σκεύος από τη φωτιά και περιμένεις να κρυώσει.

 

Σε ένα σέικερ με πάγο ανακατεύεις την τεκίλα, τον πουρέ κολοκύθας, τον χυμό από το lime και το λικέρ πορτοκάλι. Σουρώνεις σε χαμηλό ποτήρι, του οποίου το χείλος έχεις βουτήξει σε αλάτι, καστανή ζάχαρη, μοσχοκάρυδο και κανέλα. Προσθέτεις το υγρό που έβρασε και ανακατεύεις.

 

διατηρήσεις

 

Happy Halloween everyone!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath