Home / Wellness  / Mind  / Πώς επηρεάζει η αγένεια την ψυχική μας υγεία;

Πώς επηρεάζει η αγένεια την ψυχική μας υγεία;

αγένεια
Νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό National Library of Medicine, μελετά πώς η αγένεια μπορεί να επηρεάσει τις σκέψεις μας, αλλά και τη ψυχική μας υγεία και πώς μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα.

 

Η διάθεσή μας δεν εξαρτάται μόνο από καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω μας. Καθώς βρισκόμαστε και αλληλοεπιδρούμε όλοι μας μέσα σε μία κοινωνία, που βασίζεται στις ανθρώπινες σχέσεις,.οι άνθρωποι δίπλα μας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχική μας υγεία. Νέα μελέτη, από το Πανεπιστήμιο του Carnegie Mellon, διερευνά το πώς η αγένεια και η αρνητική στάση των ανθρώπων μπορεί να επηρεάσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

 

Σύμφωνα με τον Binyamin Cooper, επικεφαλής της έρευνας,.η αγένεια ορίζεται ως μία χαμηλή σε ένταση αρνητική συμπεριφορά, η οποία «παραβιάζει» τους κανόνες ευγένειας. Οι ερευνητές στηρίχθηκαν στο γεγονός ότι η αγένεια, ως συμπεριφορά, μπορεί να λειτουργήσει, κατά κάποιο τρόπο, ως ψυχικός «αποστραγγιστής», έχοντας αρνητικό αντίκτυπο στο άτομο,.κάτι που εντείνεται με τη λεγόμενη νοητική διαδικασία της «ευρετικής». Η ευρετική είναι μία γρήγορη διαδικασία λήψης αποφάσεων,.η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μία νοητική προκατάληψη, αποκλείοντας κάθε άλλη πιθανή εκδοχή.

 

Μέσα από μία σειρά τριών μελετών, οι ερευνητές εξέθεσαν τους συμμετέχοντες σε αγενείς συμπεριφορές,.παρακολουθώντας την εξέλιξη της συμπεριφοράς και των συναισθημάτων τους.

 

Τα ευρήματα απέδειξαν ότι η νοητική διεργασία της ευρετικής είναι αυτή που μπορεί να προκαλέσει αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα απέναντι σε μία αγενή συμπεριφορά. Η τάση της ανθρώπινης φύσης να προσπαθεί να βρει εύκολα λύση σε κάθε πρόβλημα,.μπορεί να οδηγήσει σε μονοδιάστατες σκέψεις, επιδρώντας αρνητικά στην ψυχική υγεία. Το πόρισμα της έρευνας έδειξε ότι μία λύση για να αποφύγουμε τα αρνητικά συναισθήματα.είναι η σωστή και λογική επεξεργασία των πληροφοριών που λαμβάνουμε.

 

Οι θετικές σκέψεις και η στροφή προς τη λογική μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες για την ψυχική μας υγεία,.καθώς, έτσι, προστατεύουμε τον εαυτό μας από κάθε αρνητική συμπεριφορά.  

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada