Home / Wellness  / Mind  / Πόσο απέχουν αυτά που κάνεις από αυτά που θέλεις;

Πόσο απέχουν αυτά που κάνεις από αυτά που θέλεις;

jill douka
Θέλουμε να ζήσουμε διαφορετικά. Πόσο μακριά είμαστε διατεθειμένοι να πάμε, ωστόσο, για να δουμε αυτή την αλλαγή να συμβαίνει στην πραγματικότητα;

 

Μία από τις θεμελιώδεις αρχές του life coaching είναι η ευθύνη. Μόλις αναλάβουμε την ευθύνη για τον δικό μας ρόλο σε όσα συμβαίνουν, θα ξεκινήσουμε μια σημαντική εσωτερική αλλαγή με μεγάλο, όμως, εξωτερικό αντίκτυπο στη ζωή μας και στον κόσμο όπως τον ζούμε.

 

Είναι πάντα πιο βολικό να κατηγορούμε για την κακοτυχία μας, τον καιρό, το αφεντικό μας, την κυβέρνηση ή ακόμα και τον κορονοϊό για όλα όσα ΕΜΕΙΣ αδυνατούμε ή αδιαφορούμε να αλλάξουμε. Αυτοί οι εξωτερικοί παράγοντες είναι απλά τα κατάλληλα ερεθίσματα για να ενεργοποιήσουμε την ανἀγκη μας να εχξελιχθούμε μακροπρόθεσμα.

 

Τι στέκεται, λοιπόν, ανάμεσα στις επιθυμίες μας και τις πραγματικές μας ενέργειες; Είναι το μεγάλο Εγώ, φυσικά! Αυτό το πληγωμένο και πεισματάρικο “παιδί” που πάντα παραπονιέται για τα πάντα, αλλά δεν κάνει τίποτα για να τα αλλάξει, επιβάλλοντάς μας αυτό το τρομακτικό συναίσθημα που μας παγώνει όταν συναντούμε κάτι νέο και διαφορετικό. Η αντιφατική του δύναμη να αντιπαθεί και να υποφέρει ταυτόχρονα είναι τόσο κυρίαρχη που συχνά μας κρατά ανενεργούς για όλη μας τη ζωή. Είναι μία από τις πρώτες παγίδες που διδάσκουμε στους μαθητές του GAC να προσέχουν.

 

Θα δείτε πολλούς ανθρώπους να τριγυρίζουν άσκοπα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όταν υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που παραπονιούνταν ότι δεν είχαν το χρόνο να φτιάξουν πριν. Επομένως, η έλλειψη χρόνου ήταν απλά για αυτούς μια μεγάλη πρόφαση.

 

Η οικοδόμηση της σταθερής πεποίθησης ότι ΕΜΕΙΣ σφραγίζουμε τη μοίρα μας είναι τόσο ενθαρρυντική. Ειδικά όσον αφορά στη διαχείριση κρίσεων, σαν την πανδημία του κορονοϊού, αυτή η επιβεβαίωση είναι το καύσιμο για τα όνειρά μας. Κανείς δεν μπορεί να μας μπερδέψει αν δεν του επιτραπεί να το κάνει. Σίγουρα, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά αξίζει κάθε λεπτό της!

 

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com
 

 Ακόμα δες Φτιάξε το δικό σου δρόμο προς την επιτυχία!

[email protected]

Η Τζιλ Δούκα είναι Business & leadership coach, διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching ως Master Certified Coach (ΜCC) και ανήκει στο 4% των coaches παγκοσμίως. Είναι η μόνη Ελληνίδα επίσημο μέλος του Forbes Coaches Council, διακεκριμένη mentor coach και βραβευμένη business mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τρία βιβλία της “Αγάπη Τώρα”, “Ευ Ζην Τώρα” και “Ξαφνικά Τώρα” αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό και έγιναν γρήγορα παγκόσμια Βest sellers. Είναι ομιλήτρια διεθνούς φήμης και διευθύντρια σπουδών στο www.globalacademyofcoaching.com