Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Πόνος στον αυχένα; Αυτές οι ασκήσεις θα σας ανακουφίσουν!

Πόνος στον αυχένα; Αυτές οι ασκήσεις θα σας ανακουφίσουν!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ταλαιπωρούνται από πόνους στον αυχένα! Μερικές απλές ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν.

Είτε λόγω κακής στάσης σώματος, είτε εργασίας, είτε έλλειψης γυμναστικής μπορεί να αποκτήσετε δυσάρεστους πόνους στην περιοχή του αυχένα. Αυτό το μυικό πρόβλημα μπορεί να χειροτερέψει αν το αφήσετε. Υπάρχουν ορισμένες απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε από το σπίτι σας, οι οποίες θα σας ανακουφίζουν και θα σας λύσουν το πρόβλημα.

Η πιο εύκολη άσκηση που μπορείτε να κάνετε,ακόμα και στον χώρο εργασίας σας, είναι η αυχενική κάμψη. Με αργό ρυθμό γέρνουμε το κεφάλι προς τα πίσω, προς τα μπροστά και στο πλάι, πάντα προσεκτικά για να αποφύγουμε οποιοδήποτε τραυματισμό. Στη συνέχεια μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε στροφές με τον αυχένα σας, κάτι που θα σας ξεκουράσει, ταυτόχρονα.

Όταν είστε στο σπίτι δοκιμάστε να ξαπλώσετε στο κρεβάτι και το κεφάλι σας να προεξέχει. Τότε η αυχενική ανάταση θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα, όσο δύσκολη και αν σας φανεί στην αρχή. Τέλος μπορείτε να δοκιμάσετε και την ανάταση ώμων. Σε κάθε περίπτωση, πέρα από αυτές τις απλές ασκήσεις, θα πρέπει σίγουρα να επισκεφτείτε τον κατάλληλο γιατρό και να μην παραλείπετε τη σωματική άσκηση!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.