Home / Beauty  / Πόζα: Φώτα, κάμερα, πάμε!

Πόζα: Φώτα, κάμερα, πάμε!

the art of posing right final
Μία καλή φωτογραφία κρύβει από πίσω της πολλές τεχνικές. Όμως, ποια είναι τα tricks, που μπορείς να εφαρμόσεις, προκειμένου να πετύχεις την κατάλληλη πόζα;

 

Το να γνωρίζεις πώς να πάρεις τη σωστή πόζα, ειδικά αν δεν είσαι επαγγελματίας μοντέλο ή φωτογράφος, μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Σίγουρα, θα έχεις βιώσει την απογοήτευση, όταν ζητάς από κάποιον άγνωστο να σε φωτογραφήσει. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι πόζες σου χρίζουν βελτίωσης.

 

Και επειδή μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, βρες παρακάτω τα κατάλληλα tips, προκειμένου να έχεις πάντοτε την κατάλληλη στάση σώματος, όταν ποζάρεις στο φακό!

 

Strike a pose!

Αρχικά, πριν πάρεις οποιαδήποτε πόζα, σιγουρέψου πως έχεις ως σύμμαχο τον κατάλληλο φωτισμό! Ο υπερβολικός ή ελλιπής φωτισμός θα καταστρέψει οποιαδήποτε απόπειρά σου, να “μιλήσεις” στον φακό!

 

right lighting

 

◊ Ρίξε το σωματικό σου βάρος προς τα πίσω

Αν μέχρι τώρα μοίραζες ομοιόμορφα το σωματικό σου βάρος, ίσως είναι ο καιρός να το αλλάξεις. Προτίμησε να βάλεις το μεγαλύτερο μέρος του σωματικού σου βάρους στο πίσω πόδι σου. Έτσι, θα κάνεις αμέσως τη σιλουέτα σου να φαίνεται πιο λεπτή και κομψή. Ωστόσο, αν επιλέξεις τη συγκεκριμένη πόζα, πρέπει να προσέξεις να μη γείρεις προς τα πίσω, αλλά και να μην απομακρυνθείς από την κάμερα. Κάτι τέτοιο μπορεί να φανεί κάπως άκαμπτο και αφύσικο, στο τελικό αποτέλεσμα.

 

♦ Δημιούργησε απόσταση μεταξύ του κορμού και του μπράτσου σου

Δυστυχώς, το να ενώνεις τα χέρια με τον κορμό σου, όταν παίρνεις μία πόζα, λειτουργεί ως φυσικό ένστικτο. Αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν απλά στεκόμαστε και δεν ποζάρουμε. Πρέπει, λοιπόν, να καταπολεμήσεις αυτήν την τάση, διότι ρισκάρεις το μπράτσο σου να δείξει μεγαλύτερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Προκειμένου να διορθώσεις αυτήν τη “λάθος” φωτογραφικά κίνηση, προσπάθησε να δημιουργήσεις λίγο χώρο μεταξύ τους κορμού και του μπράτσου σου. Τοποθέτησε το χέρι σου στο πάνω μέρος του μηρού, δημιουργώντας μια γωνία με τον αγκώνα σου.

 

◊ Απέφυγε να κοιτάξεις ευθεία στην κάμερα

Αν ξεφυλλίσεις οποιοδήποτε περιοδικό μόδας, θα διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχουν πολλές ευθείες λήψεις. Τις περισσότερες φωτογραφίες τις καθιστούν ξεχωριστές οι γωνίες. Προσπάθησε, λοιπόν, η πόζα του σώματός σου να είναι σε γωνία 45 μοιρών. Η πόζα αυτή λεπταίνει τη σιλουέτα και προσθέτει οπτικό ενδιαφέρον.

 

Αν πάλι, δε σου φτάνουν τα συγκεκριμένα tips, μπορείς να μάθεις ακόμα περισσότερα, παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.

 

[email protected]

“But how could you live and have no story to tell?” ― Fyodor Dostoevsky, White Nights