Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Προτάσεις διατροφής για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ με λίγες θερμίδες

Προτάσεις διατροφής για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ με λίγες θερμίδες

Ήρθε φέτος η χρονιά όπου θα αναλάβεις εσύ τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ; Don’t worry! Έχουμε τη λύση!

 

Tο’χούμε! Μια σειρά από πεντανόστιμες συνταγές σε άκρως γιορτινό mood, βρίσκονται εδώ, για να τους καταπλήξεις όλους. Από πρώτο πιάτο, σαλάτα, κυρίως ως και τη σπιτική βασιλόπιτα. Θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους! Αυτό το ρεβεγιόν κάνε την διαφορά. Επιχείρησε να δοκιμάσεις νέες συνταγές, γρήγορες και πανεύκολες, μοιράζοντας νοστιμιά και αγάπη στους γύρω σου. Κάνε τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ ξεχωριστό με αυτές τις συνταγές!

 

Σούπα βελουτέ γλυκοπατάτας (βρες την συνταγή εδώ)

Κάνε την έναρξη αυτού του δείπνου με την απόλυτη σούπα βελουτέ! Στο χρυσαφένιο χρώμα της γλυκοπατάτας, η σούπα αυτή θα σας ξετρελάνει.

 

Παντζαροσαλάτα (βρες την συνταγή εδώ)

Το παντζάρι σε όλο του το μεγαλείο! Αυτή η σαλάτα θα γίνει άνετα το αγαπημένο σου συνοδευτικό, ενώ ο συνδυασμός της με το γιαούρτι και το καρύδι θα δώσει μία ελαφριά και δροσερή νότα.

 

Κοτόπιτα (βρες την συνταγή εδώ)

Πρώτα θα εκπλαγείς με το πόσο γρήγορα μπορείς να φτιάξεις μία πίτα και έπειτα από το πόσο νόστιμη είμαι. Συνταγή ιδανική για να πλαισιώσει ένα γιορτινό τραπέζι.

 

Γεμιστό κοτόπουλο (βρες την συνταγή εδώ)

Το πιο, φαινομενικά, ουδέτερο κρέας, χωρίς πολλά λιπαρά και για πολλούς ίσως “διαιτητικό”, είναι εδώ σε άλλη εκδοχή. Γέμισε το με κουκουνάρι, ρύζι, σταφίδες, κάστανα και δοκίμασε μια χριστουγεννιάτικη version που θα σε αφήσει άφωνο.

 

Χοιρινή τηγανιά με σως ροδιού (βρες την συνταγή εδώ)

Το “πάντρεμα” του παραδοσιακού χοιρινού κρέατος με αντιοξειδωτικό, πορφυρό super food θα δημιουργήσει ένα πιάτο μοναδικό. Δοκίμασε το και δε θα χάσεις.

 

Βασιλόπιτα (βρες την συνταγή εδώ)

Τραπέζι Πρωτοχρονιάς χωρίς αυτήν… απλά δεν γίνεται! Τόσο απλή σε υλικά αλλά και εκτέλεση,που θα σου φανεί παιχνιδάκι. Μόνο μη ξεχάσεις…. το φλουρί!

Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ

 

Όποια από τις παραπάνω συνταγές και αν διαλέξεις (ή γιατί όχι και όλες) να την κάνεις με όρεξη και μεράκι. Οι γιορτές είναι, ίσως, μία αφορμή για διασκέδαση! Το ίδιο και η μαγειρική! Απόλαυσε τόσο το ίδιο το τραπέζι, όσο και την προετοιμασία του… Καλή χρονιά!

 

Ακολουθήστε τις Restart Diet σε InstagramFacebook και στο restartdiet.gr  για οδηγίες σε σχέση με τη διατροφή σας, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτάς σας.

[email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ * Η Γεωργία: η κόρη του ‘‘ας κάνουμε ένα meeting’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ / Msc στην αθλητική διατροφή, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (in progress) * Η Γιώτα: η κόρη της πατέντας! Β. Διαιτολόγος Διατροφολόγος / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ * Η Ναταλία: η κόρη της οργάνωσης! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / FODMAP/ IBSmanagement dietitian, King’s College London * Η Ευγενία: η κόρη του ‘‘πρώτα όμως cafe’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος