Home / Family  / Προστατέψτε τα παιδιά από τον καύσωνα!

Προστατέψτε τα παιδιά από τον καύσωνα!

Συμβουλές για να προστατέψετε τα παιδιά από τον καύσωνα!

Tα μωρά και τα μικρά παιδιά είναι πιο ευάλωτα στη ζέστη, για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι σημαντικό να τα προστατεύουμε όταν ο υδράργυρος είναι στα ύψη. Ακολουθήστε τα χρήσιμα tips που σας παρουσιάζουμε για να προστατέψετε τα μικρά παιδιά και τα μωρά από τις βλαβερές συνέπειες του καύσωνα, που μπορεί να είναι η θερμική εξάντληση ή και η θερμοπληξία. 

 

 

Άφθονα υγρά.

Τα μωρά και νήπια αφυδατώνονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα από ό,τι οι ενήλικες, γι΄αυτό πρέπει να τους δίνουμε άφθονα υγρά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ιδίως σε περιόδους καύσωνα.

 

Συχνά δροσερά μπάνια.

Τα συχνά και δροσερά μπανάκια είναι πολύ καλή λύση για να δροσίζεται το δέρμα των παιδιών και να μην ζεσταίνονται. Ακόμη, τις μέρες που η ζέστη κορυφώνεται μπορείτε βάζετε πάνω τους για λίγο μια βρεγμένη πετσέτα για να τα δροσίζετε.

 

 

 

Ελαφριά ρούχα. 

Φροντίστε να τα ντύνετε ελαφριά ώστε να μην ζεσταίνονται και μην κουκουλώνετε τα μωρά από φόβο μήπως τα τσιμπήσουν κουνούπια ή έντομα γιατί θα τα κάνετε να ζεσταίνονται ακόμη περισσότερο.

 

Ελαφριά τροφή.

Η διατροφή είναι σημαντική παράμετρος για την υγεία των παιδιών, ιδίως όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος θέτει με διάφορους τρόπους την υγεία τους σε κίνδυνο. Δώστε στα παιδιά ελαφριά δροσερή διατροφή, με άφθονα φρούτα και λαχανικά και μην ξεχνάτε όπως είπαμε παραπάνω το πολύ νερό.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!