Home / Good Life  / Προσθήκες και αλλαγές στο φαγητό μας το 2023!

Προσθήκες και αλλαγές στο φαγητό μας το 2023!

To 2023 φέρνει αλλαγές και προσθήκες στον τρόπο που τρώμε, και γεύσεις που ίσως μας θυμίζουν κάτι από την παιδική μας ηλικία…

Νέα χρονιά και δε θα μπορούσαμε να μην εστιάσουμε στις αλλαγές.και τις προσθήκες που φέρνει το 2023 σε σχέση με το φαγητό  και τις γεύσεις που θα κυριαρχήσουν.

 

Από ένα “ταξίδι” στην παιδική μας ηλικία μέχρι μία διαπλανητική γευστική εμπειρία, τα νέα food trends για το 2023 είναι τουλάχιστον ενδιαφέροντα.και θέτουν νέα standards στις διατροφικές μας συνήθειες.

 
Συγκεντρώσαμε τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν μέσα στο 2023 και ανυπομονούμε να υιοθετήσουμε κάποιες από αυτές.

 

Νοσταλγικές γεύσεις

Το #vintagerecipes γίνεται ένα από τα πιο αγαπημένα hashtags της νέας χρονιάς κι εμείς νιώθουμε ήδη.τη χαρά του να επσιτρέφουμε σε παλιές, λατρεμένες γεύσεις. Οι γευστικές αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας αναβιώνουν με έναν πιο δημιουργικό τρόπο, εστιασμένες αυτή τη φορά στη φιλοσοφία του wellness.

 

 

 

Aναπάντεχοι συνδυασμοί γλυκού και αλμυρού

Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί πώς ένας chef συνδύασε τόσο αρμονικά δύο διαφορετικές γεύσεις; Τώρα, το “πάντρεμα” γλυκών και αλμυρών γεύσεων.γίνεται μία από τις μαγειρικές συνήθειες στο σπίτι. Δοκιμάστε αντί για barbeque μία fish sauce πάνω από το.κρέας ή ανακατέψτε λίγο miso στη βουτυρόκρεμα των μπισκότων σας. Το σίγουρο είναι ότι οι πειραματισμοί θα σας οδηγήσουν σε νέα γευστικά μονοπάτια.

 

 

Aπό τη θάλασσα στο πιάτο μας

Οι φρέσκες θαλασσινές γεύσεις θα κυριαρχήσουν στα φετινά μενού. Όστρακα, καβούρια, αχινοί αλλά και φύκια παίρνουν θέση στο πιάτο μας, για να μας προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

 

 

Sustainability και στο φαγητό μας

Ένας νέος όρος έρχεται να προστεθεί στο γευστικό μας λεξιλόγιο: η λέξη της χρονιάς φαίνεται ότι είναι το   “regenivore” και σχετίζεται με την αναγέννηση και την ανάπλαση. Οι νέες γενιές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο κομμάτι της βιωσιμότητας, ακόμη και σε ό,τι έχει να κάνει με το φαγητό. Προτιμούν να καταναλώνουν τρόφιμα από εταιρίες που συμβάλλουν στην αναγέννηση του πλανήτη, ενώ παράλληλα δεν προέρχονται από την εκμεταλλευση ανθρώπων για την παραγωγή τους. Τέλος, ο βιγκανισμός είναι μια φιλοσοφία που θα γενικευτεί αυτή τη χρονιά, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να την ασπάζονται συνειδητά.

 

 

Crunchy υφές για γευστική αφύπνιση

Οι τραγανές υφές γίνονται το must της φετινής χρονιάς, εστιάζοντας στην αφύπνιση της αίσθησης της γεύσης. Μην ξεχνάμε ότι ένα από τα συμπτώματα του Covid-19 ήταν και η απώλεια της γεύσης. Έτσι, οι crunchy υφές επιζητούν να επαναφέρουν στο έπακρο τις πρώην μας χαμένες γευστικές “εκρήξεις”. Μάλιστα, το σνακ της χρονιάς φαίνεται ότι είναι οι τηγανητές πέτσες κοτόπουλου σε συνδυασμό με πολλές και διαφορετικές σάλτσες.

 

 

Γεύσεις από το διάστημα!

Στα πλαίσια του Metaverse και της αναζήτησης ζωής για την μετοίκηση σε άλλους πλανήτες, το φαγητό  δέχεται τα δικά του διαπλανητικά vibes. Moonshot κρακεράκια, νέα Coca-Cola “Starlight”  “αρωματισμένη με διάστημα” και άλλες επιλογές που μας βγάζουν εκτός… τροχιάς, μοιάζουν να είναι ζητούμενα τη νέα χρονιά, που μόλις ξεκίνησε.

 

 

To φαγητό που μοιράζεται είναι πιο νόστιμο!

Η αποξένωση που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημία μάς φέρνει πια πιο κοντά. Πλέον, μπορούμε να στήσουμε μεγάλα οικογενειακά και φιλικά δείπνα, να μαγειρέψουμε όλοι μαζί και να δημιουργήσουμε από κοινού. Μέσα στο 2023 -εκτός απροόπτου- θα στηθούν τα πιο μεγάλα τραπέζια, όπου θα φάμε πλάι στους πιο αγαπημένους μας ανθρώπους!

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath