Home / Wellness  / Health  / Πορτοκάλι: Πλούσια πηγή βιταμινών και όχι μόνο

Πορτοκάλι: Πλούσια πηγή βιταμινών και όχι μόνο

Ένα αγαπημένο φρούτο από την οικογένεια των εσπεριδοειδών. Το πορτοκάλι είναι πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών.

Όποια εποχή του χρόνου και να αναζητήσουμε πορτοκάλια, θα τα βρούμε. Κατεξοχήν αγαπημένο φρούτο, το πορτοκάλι είναι πιο νόστιμο κατά τη διάρκεια της περιόδου που διανύουμε τώρα. Θεωρούνται από τα πιο δημοφιλή και θρεπτικά φρούτα και ανήκουν στην οικογένεια των εσπεριδοειδών, μαζί με τα μανταρίνια.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε ορισμένους λόγους, που θα σας πείσουν να τρώτε περισσότερα πορτοκάλια. Είναι πλούσια σε νερό, συμβάλλοντας στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας. Χάρη σε αυτήν, ενισχύεται η κυκλοφορία και η λειτουργία των οργάνων και του μεταβολισμού. Παρέχουν ευεργετικές και προστατευτικές ίνες, βοηθώντας στη λειτουργία του πεπτικού, ρυθμίζοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και συμβάλλοντας ακόμα και σε έναν καλό ύπνο.

Το πορτοκάλι είναι διάσημο ως πλούσια πηγή βιταμίνης C. Εκτός από αυτήν, διαθέτει και άλλα θρεπτικά συστατικά. Κάλιο, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α και Β κρύβονται στη ζουμερή σάρκα του. Μυικό σύστημα, καρδιά και νευρικό σύστημα επωφελούνται από την κατανάλωσή του. Σε πληθώρα βρίσκονται και τα αντιοξειδωτικά. Παρέχουν αντιφλεγμονώδη, αντιικά και αντιμικροβιακά οφέλη. Παράλληλα, συμβάλουν στη ψυχική υγεία και την υγεία της επιδερμίδας.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον fact για το πορτοκάλι είναι κάτι που σχετίζεται με τη φλούδα και το ξύσμα του. Σύμφωνα με έρευνες, αυτά τα δύο έχουν σπουδαίες αντικαρκινικές ιδιότητες. Ωστόσο, είναι σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις να φροντίζουμε τα πορτοκάλια να είναι βιολογικά.

Πώς αλλιώς μπορείτε να καταναλώσετε τα πορτοκάλια; Ο χυμός πορτοκαλιού ίσως να είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος. Επιπλέον, μπορείτε να τα προσθέσετε σε σαλάτες και energy bowls ή να αποτελέσουν βασικό συστατικό για snack ή επιδόρπια.

Περισσότερες πληροφορίες διαβάστε και εδώ.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.