Home / Men  / Grooming  / Ποιο beard style ταιριάζει στο πρόσωπό μου;

Ποιο beard style ταιριάζει στο πρόσωπό μου;

beard style to choose
Ένα ερώτημα, που απασχολεί πολλούς άντρες. Ποιοι είναι, όμως, οι παράγοντες, που πρέπει να λάβεις υπόψη, πριν επιλέξεις το κατάλληλο για το πρόσωπό σου beard style;

 

Τα διάφορα beard styles έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν το πρόσωπο ενός άντρα -και το αντίστροφο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποιο είναι το κατάλληλο στυλ γενειάδας, που θα ταιριάξει με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου!

 

Παρακάτω θα βρεις τα καλύτερα beard style, προκειμένου να κάνεις τη σωστή επιλογή!

 

Heavy Stubble

 

Αν έχεις πρόσωπο με έντονες γωνίες, δε χρειάζεται να αφιερώσεις ιδιαίτερο χρόνο στη γενειάδα σου, γιατί τo heavy stublle beard είναι ιδανικό για σένα. Η “βαριά γενειάδα” απαιτεί μόνο να αφήσεις τα γένια σου να μεγαλώσουν για 3-4 μέρες μετά το ξύρισμα. Για να συντηρήσεις το συγκεκριμένο look, χρειάζεται μόνο ένα απλό τριμάρισμα με την ηλεκτρική μηχανή σου.

 

Short Boxed

 

 

To short boxed είναι το πιο συνηθισμένο και εύκολο look γενειάδας, που μπορεί να ταιριάξει σε κάθε σχήμα προσώπου. Είναι ένα βήμα πάνω από τα “βαριά γένια.”, που προαναφέραμε, μπορεί να ποικίλλει σε μήκος και δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση. Επίσης, είναι εξαιρετική επιλογή για να καλύψεις ένα διπλό πηγούνι.

 

The Full

 

 

Αν έχεις πλούσια γένια -και υπομονή-, το full beard είναι ιδανικό για σένα. Ωστόσο, είναι ένα look, που απαιτεί αρκετή περιποίηση. Επίσης, δεν είναι ιδανικό αν έχεις πολλές γκρίζες τρίχες, γιατί θα σε γεράσει δραματικά.

 

 

The Ducktail

 

 

Το Ducktail είναι ένα υβρίδιο του short boxed και του full beard. Τα πλαϊνά, ο λαιμός και το μουστάκι είναι κομμένα κοντά, ενώ το πηγούνι αφήνεται μακρύ μέχρι ένα σημείο. Όταν γίνει σωστά, αυτή η γενειάδα μπορεί να φαίνεται υπέροχη. Ωστόσο, το ducktail μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε χάος, αν δε συντηρείται τακτικά.

 

The Donegal

 

 

Και καταλήγουμε σε μια πιο τολμηρή επιλογή! Το Donegal -γνωστό και ως Lincoln ή Amish- είναι μια γεμάτη ή κοντή γενειάδα χωρίς μουστάκι. Προσφέρεται για άντρες με πολύ φαρδιά, επιβλητικά σαγόνια και πιο απαλό πηγούνι.

 

Εδώ μπορείς να βρεις και τα must προϊόντα, για να περιποιηθείς τη γενειάδα σου, αφού επιλέξεις το style που σου ταιριάζει.

 

Όποιο και αν είναι το σχήμα του προσώπου σου και όποιο beard style και αν επιλέξεις, να θυμάσαι ότι ο χαρακτήρας είναι αυτός, που τελικά σε κάνει να ξεχωρίζεις!

 

All photos source: Instagram 

[email protected]

“But how could you live and have no story to tell?” ― Fyodor Dostoevsky, White Nights