Home / Family  / Ποιος είναι ο ταξιδιωτικός προορισμός που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας;

Ποιος είναι ο ταξιδιωτικός προορισμός που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας;

Θα μπορούσε να είναι η καλύτερη ιδέα για το πρώτο σας ταξίδι μετά την καραντίνα!

Oνομάζεται  LEGOLAND και βρίσκεται στο Μπιλούντ, μια μικρή πόλη της Δανίας. Όπως μπορείτε να καταλάβετε από την ονομασία του, πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από τουβλάκια LEGO. Εξάλλου, το Mπιλούντ είναι η γεννέτειρα των LEGO, όταν πίσω στο 1932, ο Δανός ξυλουργός Όλι Κέρκ Κρίστιανσεν άνοιξε μια επιχείρηση στην πόλη, με το όνομα LEGO (“leg godt” σημαίνει “παίζω καλά”), η οποία στην αρχή  κατασκεύαζε  ξύλινα παιχνίδια, ενώ 2 δεκαετίες μετά έχει καταφέρει να δημιουργησει έναν κολοσσό στον τομέα των παιδικών παιχνιδιών, με τα πολυαγαπημένα πλαστικά τουβλάκια μικρών… και μεγάλων!

 

Χάρη στη δημοφιλία των LEGO, η μικρή πόλη άνθισε οικονομικά, ενώ μετά τη δημιουργία πάρκων κια χώρων υπαίθριου παιχνιδιού από την εταιρεία, είδε ακόμη και τον πληθυσμό της να τετραπλασιάζεται.

 

Όταν ο γιος του δημιουργού των LEGO αποφάσισε να τα εξάγει, πολύ σύντομα το Mπιλούντ απέκτησε το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας! Το 90% των LEGO συνεχίζει να κατασκευάζεται εκεί, με τη  LΕGOLAND να αποτελεί το πιο δημοφιλές μέρος της Δανίας, με περισσότερους επισκέπτες ακόμα και από το  Άγαλμα της Μικρής γοργόνας στην Κοπεγχάγη!

 

 

To πάρκο είναι ο ιδανικός προορισμός για κάθε οικογένεια, όπου μέσα σε ένα υπέροχο και καθαρό περιβάλλον με πανέμορφα τοπία, μπορούν μικροί και μεγάλοι να επιδοθούν σε ποδηλατάδα, αλλά και να εξερευνήσουν πάρκα, φάρμες και ακτές.

 

Μήπως να το βάλετε στα επόμενα ταξιδιώτικα πλάνα σας;

 

 

Πάρτε μια καλή “γεύση” από όσα μπορείτε να δείτε και να απολαύσετε:

 

 

www.legoland.dk

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath