Home / Good Life  / Art & Culture  / Ποιος είναι ο καλλιτέχνης που συνεργάζεται για τη νέα capsule συλλογή της Louis Vuitton;

Ποιος είναι ο καλλιτέχνης που συνεργάζεται για τη νέα capsule συλλογή της Louis Vuitton;

Ο Ελβετός εννοιολογικός καλλιτέχνης, Urs Fischer επανερμηνεύει το μονόγραμμα της Louis Vuitton με μια τολμηρή χρωματική παλέτα του κόκκινου, μαύρου και λευκού. Ο οίκος συνεργάστηκε πρώτη φορά με τον καλλιτέχνη για την  LV Capucines τσάντα, το 2019.

 

 

Ο διεθνής καλλιτέχνης, Urs Fischer ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Το έργο του περιλαμβάνει γλυπτά, εγκαταστάσεις και φωτογραφικές συνθέσεις. Αν και ο ίδιος σπούδασε φωτογραφία, σιχαίνεται τις σχολές καλών τεχνών λέγοντας πως είναι κάτι φρικτό για την ίδια την τέχνη καθώς επιμένει πως δεν είναι κάτι που μπορεί να διδαχθεί. Ο Fischer έγινε γνωστός μέσα από τις τεράστιες εγκαταστάσεις και τα γλυπτά που παραμορφώνουν την κλίμακα ενώ δεν σταμάτησε να εξερευνά τα υλικά και να εκφράζεται με διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα. Τα κέρινα γλυπτά του, τα οποία άναβε έτσι ώστε να αρχίσουν να λιώνουν, ενισχύουν τη ρευστότητα των πραγμάτων και επιβεβαιώνουν ότι ο εκκεντρικός καλλιτέχνης δεν ξεμένει ποτέ από ιδέες.

Το έργο  του συµπεριλαµβάνεται σε πολλές δηµόσιες και ιδιωτικές συλλογές σ’ όλο τον κόσµο: MOCA, Λος Άντελες (2013), New Museum, Νέα Υόρκη, 2009, Μπιενάλε της Βενετίας,( 2003, 2007 και το 2011).

 

 

Courtesy of Urs Fischer

Courtesy of Urs Fischer

 

Περισσότερα για τη νέα capsule συλλογή του οίκου εδώ!

Ανακαλύψτε περισσότερα για τον καλλιτέχνη εδώ!

Instagram: ursfischerstudio

 

 

 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein