Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Ποιες τροφές να αποφύγεις πριν το σεξ

Ποιες τροφές να αποφύγεις πριν το σεξ

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, την ώρα του σεξ, αν έπρεπε να φας ένα συγκεκριμένο φαγητό νωρίτερα; Και εμείς.

 

Δεν υπάρχει άνθρωπος, που θέλει να αγχώνεται κατά τη διάρκεια των πιο προσωπικών του στιγμών. Γι’ αυτό έρχεται η επιστήμη για να δώσει, μέσα από έρευνες, απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα. Παρακάτω θα παραθέσουμε τις τροφές, που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αποφύγεις πριν το σεξ.

 

  • Μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Ενώ ένα ποτό μπορεί σίγουρα να σε χαλαρώσει, τα πολλά και διάφορα ποτά μπορούν να επιβαρύνουν τη σεξουαλική σου ζωή. Αυτό συμβαίνει, διότι το αλκοόλ μειώνει την τεστοστερόνη και εξασθενεί το νευρικό σου σύστημα, γεγονός, που επηρεάζει την κυκλοφορία και την ευαισθησία των νεύρων. Έτσι, μπορεί να σου είναι πιο δύσκολο να ερεθιστείς. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί, επίσης, να σε αφυδατώσει, προκαλώντας σου κόπωση, πονοκεφάλους και κολπική ξηρότητα. Διάβασε περισσότερα για τη σημασία της ενυδάτωσης και πώς να εξασφαλίσεις καλά επίπεδά εδώ.

  • Κορεσμένα λίπη

Έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά, αμέτρητες φορές, ότι τα τρανς λιπαρά οξέα, που υπάρχουν σε όλα τα καμμένα λάδια, μειώνουν δραματικά τη λίμπιντο. Επιπλέον, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, όπως το λιπαρό βοδινό κρέας και το βούτυρο, μπορούν να βλάψουν την κυκλοφορία του αίματός, με την πάροδο του χρόνου, συνεπώς να επιβραδύνει τη ροή του αίματος στα όργανα αναπαραγωγής. Βραχυπρόθεσμα, μια δίαιτα, που περιέχει κρέας, μπορεί επίσης να είναι αποτρεπτική. Η κατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει σε μια δυσάρεστη οσμή σώματος.

 

  • Μέντα

Βεβαίως η μέντα είναι υπέροχη για μια ευχάριστη αναπνοή. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να βάλει φρένο στην επιθυμία για ένα γρήγορο “ξεφάντωμα”, καθώς μειώνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Επιπλέον, το μάσημα της τσίχλας μέντας λειτουργεί αρνητικά, επειδή υπάρχει η τάση να καταπίνεις αέρα, γεγονός που οδηγεί σε περισσότερα αέρια.

 

  • Σταυρανθή λαχανικά

Τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι και το μπρόκολο είναι όλα τρόφιμα που παράγουν μεθάνιο. Η συμβουλή μας θα ήταν, αρχικά, να τα αποφύγεις αμετάκλητα πριν το σεξ. Διαφορετικά βεβαιώσου ότι τα έχεις μαγειρέψει καλά, αλλιώς θα σου προκαλέσουν αέρια.

 

  • Τυρί και Ψωμί

Σίγουρα δύο τροφές, που δεν περίμενες να δεις σε αυτό το άρθρο. Κι όμως τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το τυρί και το ψωμί δε χωνεύονται και δεν απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε FODMAP (ζυμώσιμοι ολιγοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες και πολυόλες). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλά επίπεδα αερίων ή κράμπες – ίσως και κατά τη διάρκεια του ραντεβού σου- και γι΄αυτό καλό θα ήταν να τα αποφύγεις!

 

Ανακεφαλαιώνοντας, λοιπόν, αν σκοπεύεις να κάνεις σεξ σύντομα, καλό θα ήταν να αποφύγεις σε πρώτη φάση τα παραπάνω και φυσικά να περιοριστείς σε ένα ποτηράκι κρασί. Ελπίζουμε να βρήκες αυτό το άρθρο ενημερωτικό και να σου γίνει μάθημα για την επόμενη φορά.

 

Το άρθρο “Ποιες τροφές να αποφύγεις πριν το σεξ” συντάχθηκε από την ομάδα της Restart Diet – Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι και δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο CozyVibe.
Ακολουθήστε το Restart Diet σε InstagramFacebook & στο προσωπικό τους Site για οδηγίες αναφορικά με τη διατροφή σας, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτάς σας

 

Πηγές:

https://www.healthline.com/health/food-nutrition/foods-for-better-sex

https://www.goodhousekeeping.com/life/relationships/advice/a25660/foods-avoid-before-sex/

https://www.webmd.com/sex-relationships/ss/slideshow-best-foods-before-sex

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5555627/

[email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ * Η Γεωργία: η κόρη του ‘‘ας κάνουμε ένα meeting’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ / Msc στην αθλητική διατροφή, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (in progress) * Η Γιώτα: η κόρη της πατέντας! Β. Διαιτολόγος Διατροφολόγος / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ * Η Ναταλία: η κόρη της οργάνωσης! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / FODMAP/ IBSmanagement dietitian, King’s College London * Η Ευγενία: η κόρη του ‘‘πρώτα όμως cafe’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος