Home / Wellness  / Health  / Ποια φυσικά ροφήματα βοηθούν στην ψυχική και σωματική υγεία;

Ποια φυσικά ροφήματα βοηθούν στην ψυχική και σωματική υγεία;

Ποια φυσικά ροφήματα βοηθούν στην ψυχική και σωματική υγεία;
Τα χειμωνιάτικα ροφήματα που μας κάνουν πιο υγιείς! 

Δύο βότανα και ένα μπαχαρικό της ελληνικής γης που φτιάχνουν τα πιο healthy χειμωνιάτικα ροφήματα. Συμβάλλουν στην ψυχική και πνευματική μας υγεία και είναι χωρίς αμφισβήτηση μία ευεργετική συνήθεια αλλά και συντροφιά για τις κρύες μέρες. Συνοδέψτε τα με μία κουταλιά μέλι και λίγες σταγόνες λεμόνι για έξτρα detox και απολαύστε τα με την ησυχία σας! 

 

 

 

 

Τσάι του βουνού.

Κλασικό και διαχρονικό ρόφημα που έχει πολλές και θετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Το τσάι του βουνού είναι ίσως το πιο δημοφιλές βότανο στη χώρα μας με αντιξειδωτικές ουσίες πολύτιμες στον οργανισμό. Ανακουφίζει από τη δυσπεψία και τον στομαχόπονο, είναι τονωτικό και διουρητικό, έχει χαλαρωτική και αγχολυτική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα είδη του είναι τα εξής:

  • Τσάι του Ολύμπου.
  • Τσάι του Παρνασσού ή τσάι του βελουχιού.
  • Τσάι Βλάχικο.
  • Τσάι της Κρήτης.
  • Τσάι του Μαλεβού ή τσάι Ταΰγέτου.
  • Τσάι της Εύβοιας.

 

Ρόφημα με δίκταμο. 

Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν ως γιατρικό. Ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε, μεταξύ άλλων, κατά των παθήσεων του στομάχου και του πεπτικού συστήματος, ενώ συνήθιζε να το συστήνει και ως τονωτικό και αντισπασμωδικό. Φύεται στην Κρήτη και ως αφέψημα συνίσταται για πονοκεφάλους, νευραλγίες, καθώς και για τον πονόδοντο. Ακόμη, χρησιμοποιείται κατά της αμυγδαλίτιδας, του κρυολογήματος, του βήχα και του πονόλαιμου.

 

Τσάι με σαφράν. 

Το ρόφημα με Κρόκο Κοζάνης έχει πολλά αντιοξειδωτικά, που απομακρύνουν από τον οργανισμό τις βλαβερές ουσίες και βοηθούν συνολικά στην καλύτερη λειτουργία του. Σύμφωνα με έρευνες ο Κρόκος Κοζάνης διευκολύνει την πέψη και έχει αντικαταθλιπτική δράση. Άλλωστε ο Κρόκος Κοζάνης δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία superfood. Ερευνητικά ευρήματα έχουν υπογραμμίσει τη θετική του επίπτωση στην απώλεια βάρους, ενώ σύμφωνα με μελέτες φαίνεται πως ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου, καταπραΰνει τον στομαχόπονο, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τονώνει τον εγκέφαλο. Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις θαυμάσιες ιδιότητές του. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!