Home / Family  / Περιποίηση κατοικίδιου: Όλα τα βήματα για ένα καθαρό ζωάκι

Περιποίηση κατοικίδιου: Όλα τα βήματα για ένα καθαρό ζωάκι

περιποίηση κατοικίδιου

Όσα steps πρέπει να ακολουθήσετε για να πετύχετε την καλύτερη περιποίηση κατοικίδιου.

 

Οι αγαπημένοι σας τετράποδοι φίλοι είναι συνώνυμο της ευτυχίας, της αγάπης και της διασκέδασης. Για να παραμείνουν χαρούμενοι και υγιείς πρέπει να αφιερώνετε χρόνο για τη φροντίδα τους. Εκτός από το φαγητό και το καθημερινό παιχνίδι, δώστε βάση και στην περιποίηση του κατοικίδιου σας. Ακολουθώντας μερικά απλά και εύκολα βήματα θα είστε σίγουροι ότι έχετε ένα καθαρό και περιποιημένο ζωάκι.

 

 

Το πιο σημαντικό είναι, χωρίς αμφιβολία, το μπάνιο του. Μπορεί να φαντάζει μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία για εσάς, αλλά είναι απαραίτητη. Τα περισσότερα ζωάκια λατρεύουν το νερό, αλλά υπάρχουν και πολλά που δεν τους αρέσει. Προσπαθείστε να το μετατρέψετε σε μια ευχάριστη ώρα και κάντε το πάντα με πολύ αγάπη και υπομονή. Επιπλέον, κυκλοφορούν και ειδικά ξηρά σαμπουάν, ακόμα και ειδικά αρώματα.

 

Για να απαλλαγείτε και εσείς, αλλά και το ίδιο, από το πυκνό και ανεπιθύμητο τρίχωμα η λύση βρίσκεται στο χτένισμα. Πάρτε μια βούρτσα, ή ακόμα και ειδικές κρεμούλες για τρίχωμα, ώστε το ζωάκι σας να αποκτήσει ένα απαλό και υγιές τρίχωμα. Το κόψιμο των νυχιών είναι επίσης μια απαραίτητη διαδικασία. Φροντίστε να έχει το κατοικίδιο σας καθαρά και περιποιημένα νύχια, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με μικρόβια και να μη γρατσουνίζει τα έπιπλα σας.

 

 

Μη ξεχνάτε ποτέ τα εμβόλια και τις επισκέψεις στον κτηνίατρο. Είναι τα πιο σημαντικά για την υγεία του. Εκτός από τις παραπάνω βασικές και πιο καθημερινές συνήθειες, μπορείτε να δοκιμάσετε το μασάζ ή την επίσκεψη σε ένα ειδικό κομμωτήριο. Θα του χαρίσετε ονειρεμένη περιποίηση και απόλυτη χαλάρωση.  

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.