Home / Family  / Παραθινούπολη ’23: Επιστρέφει το μεγαλύτερο φεστιβάλ για παιδιά!

Παραθινούπολη ’23: Επιστρέφει το μεγαλύτερο φεστιβάλ για παιδιά!

Παραθινούπολη

Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά το φεστιβάλ Παραθινούπολη, για παιδιά από 2 έως 12 ετών.

 

Το μεγαλύτερο παιδικό φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα επιστρέφει! Από το 2001 μέχρι και σήμερα ο Δήμος Καλαμαριάς οργανώνει τη μεγαλύτερη γιορτή, τη Παραθινούπολη, για παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών! Από τις 26 μέχρι και τις 28 Μαίου η Πλαζ Αρετσούς θα γεμίσει χρώματα, χαρά, γέλια και παιχνίδια! Πάνω από 70 καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις θα χαρίσουν φανταστικές αναμνήσεις για όλη την οικογένεια! Αρχικά το φεστιβάλ θα ξεκινήσει από τα σχολεία με οργανωμένες επισκέψεις και έπειτα θα ακολουθήσει το βασικό πρόγραμμα του για το κοινό.

 

 

Σκοπός του φεστιβάλ Παραθινούπολη είναι να δώσει στα παιδιά ευκαιρίες και δυνατότητες να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους. Θα διευρύνουν τους ορίζοντές των γνώσεων τους και θα ευαισθητοποιηθούν σε επίκαιρα θέματα της εποχής μας. Εικαστικά εργαστήρια, workshops, παιχνίδια, θέατρο δρόμου, οικολογικά εργαστήρια, ακόμα και μουσικές συναυλίες!

Μουσεία, παιδαγωγικές ομάδες, οργανώσεις και φορείς της πόλης συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Το εμπλουτίζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η Παραθινούπολη θα σκορπίσει χαρά και σωστά ερεθίσματα στα παιδιά που θα συμμετέχουν. Εκείνες τις ημέρες όλη η οικογένεια έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μία πόλη μαγική! 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.