Home / Good Life  / Art & Culture  / Παπαδόπουλος Ηλίας: Στην Arting δεν αναπαράγουμε απλώς τέχνη, στην Arting δημιουργούμε

Παπαδόπουλος Ηλίας: Στην Arting δεν αναπαράγουμε απλώς τέχνη, στην Arting δημιουργούμε

Ο Παπαδόπουλος Ηλίας ίδρυσε την Arting, έναν χώρο έκθεσης έργων τέχνης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία πρεσβεύει πώς κάθε μορφή τέχνης και θεματολογίας δίνει έναυσμα για έμπνευση και επικοινωνία. Με γνώμονα την αγάπη για την τέχνη προωθεί τη δημιουργικότητα και μεταφέρει αισθήσεις και συναισθήματα σε οποιαδήποτε χώρο. 

 

 

♦ Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σας με την τέχνη και πώς γεννήθηκε η ιδέα της ίδρυσης της Arting στη Θεσσαλονίκη;

 

Η ενασχόληση μου με την τέχνη ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του 90. Η αρχή είχε γίνει με τη δημιουργία ορισμένων χρηστικών αντικειμένων -ως επί το πλείστον φωτιστικά και γλυπτά- από σίδερο, ξύλο, χαλκό και πλέξιγκλας. Μετά από περίπου 22 χρόνια στο χώρο της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων και του βιομηχανικού design, αφήνοντας ολοκληρωτικά πλέον αυτόν τον χώρο, αλλά κουβαλώντας την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων, αποφάσισα να ιδρύσω την Arting με έδρα την Θεσσαλονίκη.

 

Βλέποντας την έλλειψη πάνω σε αντικείμενα τέχνης, όπως πίνακες και γλυπτά, δημιούργησα έναν χώρο έκθεσης έργων τέχνης. Η Arting φιλοξενεί πρωτότυπα χειροποίητα έργα ζωγράφων και γλυπτών, αλλά ταυτόχρονα και οικονομικότερα ή επιζωγραφισμένα έργα.

 

 

♦ Τι μπορεί να βρει κάποιος στην Arting και ποιο είναι το στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει και να τραβήξει το ενδιαφέρον του επισκέπτη;

 

Στον χώρο της έκθεσης μπορεί κάποιος να βρει από ένα μικρό γλυπτό, μέχρι ένα έργο μεγάλων διαστάσεων, έναν πίνακα ζωγραφικής, ή έναν πίνακα με επιζωγράφιση, μεγάλη ποικιλία σε κορνίζες και φυσικά μπορεί να κάνει custom made παραγγελίες.


Θέτοντας την επιθυμία και το γούστο του πελάτη ως βασική προτεραιότητα στη στοχοθεσία της δουλειάς μας, συνδυάζουμε την ποιότητα, την έμπνευση και την υψηλή αισθητική με σκοπό να προσφέρουμε ξεχωριστά έργα τέχνης, που θα δώσουν χαρακτήρα στον προσωπικό ή επαγγελματικό χώρο του πελάτη.

 

 

♦ Με βάση ποιους παράγοντες προχωράτε στη δημιουργία πινάκων ζωγραφικής και έργων τέχνης; Υπάρχει κάποια κοινή φιλοσοφία για εσάς και τη δημιουργική σας ομάδα;

 

Αγαπάμε την τέχνη και πιστεύουμε πως αποτελεί κύριο μέσο έκφρασης των ανθρώπων. Μέσα από τη συλλογή μας πρεσβεύουμε πως κάθε μορφή τέχνης και κάθε θεματολογία δίνει το έναυσμα για έμπνευση και επικοινωνία. Έχοντας ως πυξίδα, λοιπόν, αυτή τη φιλοσοφία συνεργαζόμαστε με κορυφαίους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συνδυάζοντας απρόσμενα και αρμονικά μεταξύ τους υλικά, συνοδευόμενα πάντα από το μεράκι και την αγάπη μας για την τέχνη.

 

 

♦ Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να καταφέρετε να αναμίξετε το παραδοσιακό με το σύγχρονο, αλλά και να προσφέρετε μία ευρεία ποικιλία στο κοινό;

 

Συνδυάζοντας παλιές εμπνεύσεις, αλλά και νέες τάσεις, «παντρεύουμε» συχνά ξύλο με σίδηρο, χρώμα με μέταλλο και φως, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος πελάτης να μπορεί να βρει μια ευρεία γκάμα έργων τέχνης. Διαθέτουμε την τεχνογνωσία, μέσα από την εκπληκτική ποικιλία και διαφορετικότητα των διαφόρων υλικών και τεχνοτροπιών που χρησιμοποιούμε, να δημιουργήσουμε έργα μοναδικά, πρωτότυπα μα συνάμα λειτουργικά και αρμονικά με το χώρο.

 

 

♦ Ποιος ο ρόλος ενός έργου τέχνης σε ένα χώρο και πώς μπορεί να επηρεάσει τη ψυχολογία του ιδιοκτήτη;

 

Η τέχνη επικοινωνεί. Έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει αισθήσεις και συναισθήματα, σκέψεις και ιδέες. Έτσι, στην Arting μπορεί κάποιος να βρει από έναν πίνακα που θα κάνει το χώρο του να μυρίζει θάλασσα, να θυμίζει Παρίσι, μέχρι μια ομάδα έργων τέχνης που θα κάνουν τα δεκάδες δωμάτια ενός πολυτελούς ξενοδοχείου να μοιάζουν με μικρές αίθουσες τέχνης.

 

 

♦ Τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν την Arting και μία ευχή για το μέλλον της.

 

Συνέπεια, ποικιλία, επαγγελματισμός./// χρώματα, έμπνευση, στιλ//γούστο

Στην Arting στόχος μας δεν είναι απλώς να αναπαράγουμε τέχνη, στην Arting δημιουργούμε.

Be Art Be Arting..!!!

 

 

Official site: www.arting.gr

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.