Home / Family  / Παιδί και μαγειρική

Παιδί και μαγειρική

cozy vibe kids corner cooking
Όταν η μαγειρική γίνεται το αγαπημένο hobby του παιδιού σας.

H μαγειρική για τους περισσότερους είναι ένα αγχολυτικό και δημιουργικό hobby. Το ίδιο όμως φαίνεται ότι συμβαίνει και με τις μικρές ηλικίες, αφού η συγκεκριμένη ενασχόληση μπορεί να χαρίσει στο παιδί σας πολλά οφέλη, διευρύνοντας τις δεξιότητές του.

 

Ας δούμε μερικά από αυτά:

 

  • Όταν ένα παιδί συμμετέχει το ίδιο στην παρασκευή ενός γεύματος, έρχεται σε άμεση επαφή με τα υλικά και άρα μαθαίνει τι είναι υγιεινό και τι όχι, διαμορφώνοντας έτσι σωστές διατροφικές συνήθειες από πολύ μικρή ηλικία.

 

 

  • Ζητήστε του να σας βοηθήσει σε όλη τη διαδικασία δημιουργίας του γεύματος, από τα ψώνια των υλικών από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο. Το παιδί γεμίζει εικόνες, έρχεται σε επαφή με τις καθημερινές στιγμές μιας απλής μέρας και βελτιώνει τις δεξιότητές του.

 

 

  • Όταν μοιραζόμαστε δημιουργικές στιγμές με το παιδί μας ερχόμαστε πολύ κοντά, θέτοντας τις βάσεις για μια υγιή σχέση μαζί του.

 

 

 

  • Όταν το παιδί δίνει προσοχή στις δοσολογίες και στη σωστή εκτέλεση μιας συνταγής, αποκτά συγκέντρωση, ένα χαρακτηριστικό που το ακολουθεί σε όλα τα επόμενα χρόνια.

 

 

  • Μαγειρεύοντας, ένα παιδί αποκτά σωστή αντίληψη του χρόνου ενώ παράλληλα γεμίζει αυτοπεποίθηση για όσα καταφέρνει, καθώς και το αίσθημα της συνεισφοράς μέσα στην οικογένεια.

Λοιπόν, τι θα μαγειρέψετε σήμερα;

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath