Home / Good Life  / Art & Culture  / Πέντε βιβλία για να διαβάσεις στην παραλία – Μέρος 1ο

Πέντε βιβλία για να διαβάσεις στην παραλία – Μέρος 1ο

books cozyvibe arts and culture
‘Ηλιος, θάλασσα, φαντασία και γραμμένες λέξεις…

Θάλασσα, καλοκαιράκι και ένα δροσερό ρόφημα στην παραλία. Γιατί να μην το συνοδεύσεις με ένα καλό λογοτεχνικό βιβλίο; Παρακάτω σου προτείνουμε πέντε διαφορετικά -άλλα κλασικά, άλλα πιο σύγχρονα- βιβλία για την παραλία.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι, Μίλαν Κούντερα.

Κλασσικό και αγαπημένο. Κάποιοι θα πουν ότι δεν είναι κατάλληλο για την παραλία καθώς είναι βαρύ σε αντίθεση με τον τίτλο του. Αποτελεί όμως μια πραγματεία πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις και τον έρωτα οπότε είναι μία καλή πρόταση.

books cozyvibe arts and culture

Η Μεγάλη Χίμαιρα, Μ. Καραγάτσης.

Ένα αριστούργημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Η Μεγάλη Χίμαιρα καταπιάνεται με τη ζωή της Μαρίνας, μιας νεαρής Γαλλίδας που ερωτεύεται τον άντρα της και τον ακολουθεί στη Σύρο όπου συμβιώνει με τη δεσποτική πεθερά της. Είναι ένα βαθύ ψυχογράφημα που ασχολείται με τις έννοιες του έρωτα και του θανάτου.

books cozyvibe arts and culture

Η τέχνη της αγάπης, Έριχ Φρομ.

Είναι η αγάπη τέχνη; Που μπορούμε να τη βρούμε; Βρίσκεται άραγε εύκολα και έπειτα αν τη βρούμε μπορούμε να επαναπαυτούμε και να την απολαύσουμε; Μέσα από αυτό το μικρό βιβλίο του Έριχ Φρομ μπορούμε να προσεγγίσουμε την έννοια της αγάπης και -γιατί όχι- να τη γευτούμε.

books cozyvibe arts and culture

Η Δίψα, Jo Nesbo.

Serial killer και παραλία; Εκεί που σκάει το κύμα θέλεις να διαβάσεις την επόμενη υπόθεση του Χάρι Χόλε. Στη Δίψα μία ακόμη γυναίκα δολοφονείται και τα αντανακλαστικά του διώκτη των serial killers ενεργοποιούνται. Θα βρει τα ίχνη του δολοφόνου ο διάσημος ήρωας του Jo Nesbo;

Ερωτόκριτος, Βιντσέντζος Κορνάρος.

Δεν το περίμενες, είμαι σίγουρη. Θάλασσα, καλοκαίρι γιατί να μη διαβάσεις την ερωτική ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας; Πραγματικό διαμάντι της λογοτεχνίας μας ο “Ερωτόκριτος” αφηγείται τον απαγορευμένο έρωτα του Ερωτόκριτου με την Αρετούσα και σε καλεί να τον γνωρίσεις. Καλοκαίρι χωρίς έρωτα, άλλωστε, γίνεται;

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!